ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Θα καθαριστεί η διώρυγα στο Κάτω Ζευγαράκι – Αίτημα μόνο για ψεκασμό για κουνούπια, λέει ο πρόεδρος

Αγρίνιο: Θα καθαριστεί η διώρυγα στο Κάτω Ζευγαράκι – Αίτημα μόνο για ψεκασμό για κουνούπια, λέει ο πρόεδρος

Αγρίνιο: Θα καθαριστεί η διώρυγα στο Κάτω Ζευγαράκι – Αίτημα μόνο για ψεκασμό για κουνούπια, λέει ο πρόεδρος

Αρκετές ήταν το τελευταίο διήμερο οι διαμαρτυρίες πολιτών στο Κάτω Ζευγαράκι, στο Αγρίνιο, για τη βλάστηση που έχει ξεραθεί από την ζέστη στην περιοχή της διώρυγας που ανήκει στον τοπικό ΤΟΕΒ.

Πρόκειται για το σημείο μετά το σχολείο προς το νεκροταφείο όπου τουλάχιστον ένα σπίτι είναι κυριολεκτικά μέσα στον αύλακα!

Το πρόβλημα έγκειται και στην επικινδυνότητα λόγω κινδύνου φωτιάς αλλά και στα κουνούπια και τις σκνίπες που αναπτύσσονται στο σημείο, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Στο σημείο ζουν ηλικιωμένοι και, σύμφωνα με αναφορές πολιτών, κατά καιρούς προσπαθούν να μειώσουν οι ίδιοι τη βλάστηση.

Η διώρυγα είναι στην δικαιοδοσία του ΤΟΕΒ κάτι που επιβεβαιώνει στο sinidisi.gr  ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ζευγαρακίου Κωνσταντίνος Παππάς, δίνοντας την εκδοχή της τοπικής κοινότητας.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το μόνο αίτημα που έχω λάβει φέτος για το σημείο είναι για ψεκασμό για τα κουνούπια κάτι το οποίο πραγματοποιήσαμε πολύ σύντομα μετά το αίτημα. Σχετικά με την βλάστηση, όντως η διώρυγα είναι στην δικαιοδοσία του ΤΟΕΒ όμως κάθε χρόνο εμείς στην κοινότητα καθαρίζουμε στο σημείο. Αυτό θα γίνει και αυτή την φορά, πράγμα που ήδη έχει κανονιστεί σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Θύμιο Γρίβα, τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως για την ανταπόκριση. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα που δεν μπορούμε να επιλύσουμε όπως κάνουμε κάθε χρόνο», εξήγησε ο κ. Παππάς.

Στα αξιοπερίεργα και… αξιοθέατα της υπόθεσης είναι πως πρόκειται για άλλον ένα τομέα όπου θα έπρεπε να φροντίζει ο ΤΟΕΒ τα του οίκου του αλλά όπως και σε πολλούς άλλους χρειάζεται τη παρέμβαση του κράτους και της αυτοδιοίκησης, παρότι εννοείται ότι η φιλοσοφία του είναι η «αυτοδιαχείριση» των πόρων από τους ίδιους τους αγρότες.

Ο Σπύρος Καρανικόλας παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ