ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Θα κατεδαφιστούν οι Καπναποθήκες Ηλιού – Δεκτή η αίτηση θεραπείας του Δήμου, αναμένεται το έγγραφο του ΚΑΣ

Αγρίνιο: Θα κατεδαφιστούν οι Καπναποθήκες Ηλιού – Δεκτή η αίτηση θεραπείας του Δήμου, αναμένεται το έγγραφο του ΚΑΣ

Αγρίνιο: Θα κατεδαφιστούν οι Καπναποθήκες Ηλιού – Δεκτή η αίτηση θεραπείας του Δήμου, αναμένεται το έγγραφο του ΚΑΣ

“Πράσινο φως” προκειμένου να κατεδαφιστούν οι ερειπωμένες  Καπναποθήκες Ηλιού στην οδό Μεσολογγίου, στο Αγρίνιο! Την εξέλιξη αυτή γνωστοποίησε ο Δήμος Αγρινίου που είχε υποβάλει αίτηση θεραπείας η οποία, τελικά, έγινε αποδεκτή.

Για την καθαίρεση του ιστορικού κτιρίου αναμένεται η έγγραφη απόφαση του ΚΑΣ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, την ικανοποίηση του για τη θετική έκβαση της αίτησης θεραπείας προς το Υπουργείο Πολιτισμού, σχετικά με την κατεδάφιση των καπναποθηκών Ηλιού, εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου με επιστολή προς την Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων άσκησε αίτηση θεραπείας «έτσι ώστε να επιτραπεί η πλήρης καθαίρεση του κτιρίου καπναποθηκών Ηλιού, επί της οδού Μεσολογγίου 17, με τη χρήση κάθε πρόσφορου μέσου».

Όπως έγινε σαφές στην αίτηση θεραπείας «το συγκεκριμένο μνημείο – κτίριο – ερείπιο βρίσκεται σε κεντρικότατη οδική αρτηρία της πόλης ενώ ελλοχεύει διαρκώς κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε σχετικά: «Η απόφαση αποτελεί δικαίωση για τον Δήμο Αγρινίου. Η βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε επανειλημμένα εκφραστεί δημόσια αλλά  και στους  αρμόδιους φορείς.

Η κατάσταση του κτιρίου τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί επικίνδυνη και μη αναστρέψιμη. Προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άρση της επικινδυνότητας του. Ενημερωθήκαμε ότι έγινε δεκτό το αίτημα και αναμένουμε εγγράφως την απόφαση του ΚΑΣ για την καθαίρεση του κτιρίου».

Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα»: Το Αγρίνιο έχει το δικό του ιστορικό σχολείο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ