Στο Αγρίνιο το ΤΕΕ Roadshow για τον εορτασμό των 100 χρόνων του ΤΕΕ (εικόνες)

Η άρτια οργανωμένη κινητή πλατφόρμα που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Αναστασιάδη θα επισκεφθεί περισσότερες από 45 πόλεις σε όλη την Ελλάδα

436953983_431208422788582_563563041076776665_n

Κάλεσμα από το παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ) σε πολίτες, μηχανικούς, μαθητές, εν δυνάμει σπουδαστές, αλλά και φορείς της περιοχής μας να επισκεφθούν το ΤΕΕ Road Show για να δουν από κοντά το ρόλο που διαδραμάτισε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος τα τελευταία 100 χρόνια και ταυτόχρονα να κοιτάξουν το μέλλον και τις εξελίξεις στο επάγγελμα και στην επιστήμη όπως ο πράσινος μετασχηματισμός και την ψηφιακή εξέλιξη της κοινωνίας

Το Τεχνικό Επιμελητήριο γιορτάζει φέτος έναν αιώνα ιστορίας και με έναυσμα τη μεγάλη αυτή επέτειο, ετοιμάστηκε, ως κύρια δράση της ενημερωτικής του καμπάνιας, μια εντυπωσιακή κινητή εκδήλωση, το ΤΕΕ Roadshow.

Με κεντρικό μήνυμα «100 χρόνια ΤΕΕ: εκατό χρόνια σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο. Και συνεχίζουμε», το ΤΕΕ Roadshow ταξιδεύει αυτήν την εβδομάδα στο Αγρίνιο και σήμερα Τετάρτη (10 Απριλίου) έχει προγραμματιστεί να είναι στη διάθεση του κοινού από το πρωί ως αργά το μεσημέρι (μεταξύ 10.00 και 15.00) επί της οδού Αναστασιάδη μπροστά από το κτίριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος, για να φέρει τον εορτασμό των 100 χρόνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κοντά στην κοινωνία.

Το ΤΕΕ Roadshow είναι μια άρτια οργανωμένη κινητή πλατφόρμα για τη διεξαγωγή των εορταστικών δράσεων που θα επισκεφτεί περισσότερες από 45 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.
Ταξιδεύει επί τρίμηνο περίπου σε όλη τη χώρα, όπου μέσα από διαδραστικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και άλλες εκπλήξεις, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την πλούσια ιστορία του ΤΕΕ αλλά και το σημαντικό έργο που προσφέρει στον τόπο, φέρνοντας το ΤΕΕ, τα Περιφερειακά Τμήματά του και τις Νομαρχιακές Επιτροπές πιο κοντά στο ευρύ κοινό αλλά και στα μέλη του ανά την Ελλάδα, με μια πολυποίκιλη δράση ενημέρωσης.

Η καμπάνια για τα 100 χρόνια ΤΕΕ «ταξιδεύει» σε όλη τη χώρα, με δεκάδες τοπικές δράσεις και εκδηλώσεις, ημερίδες και συνέδρια, που θα εξελιχθούν μέχρι το φθινόπωρο και θα ολοκληρωθούν στα τέλη Οκτωβρίου.

Στόχος είναι μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα για το ρόλο και το έργο των Ελλήνων Μηχανικών και του επαγγελματικού τους φορέα, του ΤΕΕ, στην ανόρθωση και ανάπτυξη της χώρας, τον τελευταίο αιώνα και για τη μετάβαση στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό, με έμφαση στην ανθεκτικότητα, σήμερα και στη νέα εποχή.

Η καμπάνια πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ και των Νομαρχιακών Επιτροπών, υπό το συντονισμό του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΤΕΕ και τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις και δράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας γενικότερα.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας τόνισε: «Το ΤΕΕ γιορτάζει φέτος 100 χρόνια. Ιδρύθηκε την 1η Νοεμβρίου του 1923 και το γιορτάζει με διάφορες εκδηλώσεις, όπως το road show, όπου ένα μεγάλο φορτηγό που έχει «οργώσει» όλη τη Ελλάδα και θα συνεχίσει να την «οργώνει». Επισκέπτεται όλες τις πόλεις, όλα τα Νομαρχιακά Τμήματα, όλες τις Νομαρχιακές Επιτροπές της χώρας. Γιορτάζουμε 100 χρόνια, 100 χρόνια συνεισφοράς από το Τεχνικό Επιμελητήριο στη χώρα. «Γεννηθήκαμε» μετά από μια μεγάλη καταστροφή, συνεισφέραμε στον τόπο μας, στην αρχή με το πώς θα στεγάσουμε τους πρόσφυγες, αργότερα για να ετοιμάσουμε τα έργα της χώρα μας, να προετοιμάσουμε την μεγάλη βιομηχανική ανασυγκρότηση κατά την δεκαετία του 50, περάσαμε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, τα χρόνια της μεταπολίτευσης, προετοιμάσαμε και συνεχίσουμε να προετοιμάζουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας,  την προστασία του περιβάλλοντος, προετοιμάζουμε  τις νέες υποδομές και συνεχίσουμε για τον επόμενο αιώνα. Οι δράσεις αυτές είναι ένας τρόπος να φέρουμε το ΤΕΕ κοντά στον πολίτη, είναι δράση εξωστρέφειας για να μας γνωρίσει ο κόσμος, να μας γνωρίσουν οι μαθητές του Λυκείου, να αντιληφθούν τι είναι το επάγγελμα του μηχανικού και τι κάνει, διότι στο μέλλον μπορεί να είναι και κάποιοι απ αυτούς μέλη του ΤΕΕ».      

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ελλάδας Γιώργος Στασινός, «το ΤΕΕ, ο μεγαλύτερος επιστημονικός φορέας της πατρίδας μας, τόσο σε αριθμό μελών, όσο και για λόγους ουσιαστικής προσφοράς και ιστορικά, έχει έναν στόχο, πάντα: την Ελλάδα του αύριο. Με 13 βασικές ειδικότητες μηχανικών, με 17 περιφερειακά τμήματα, με περισσότερα από 130 χιλιάδες μέλη διπλωματούχους μηχανικούς, με πράξεις, έργα και νέες υπηρεσίες, συνεχίζει σήμερα για τον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό, την ευημερία της κοινωνίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας».

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αστακός - Μύτικας: Στροφή στις λιμενικές υποδομές

Οι μελέτες για τις παρεμβάσεις αυτές είναι πολύ σημαντικές, γιατί αποτελούν το πρώτο ουσιαστικό βήμα για το μέλλον σε συνάρτηση με το αποτύπωμα του τουρισμού στην περιοχή