ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα στο ΤΕΕ για την αξιοποίηση του Καπνικού Σταθμού Έρευνας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα στο ΤΕΕ για την αξιοποίηση του Καπνικού Σταθμού Έρευνας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα στο ΤΕΕ για την αξιοποίηση του Καπνικού Σταθμού Έρευνας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Χωρίς να παραγκωνίσει τον αρχικό της στόχο, που είναι η αξιοποίηση των καπναποθηκών Παπαπέτρου, η Ιστορική Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, συνεχίζει την σταθερή της πορεία δουλεύοντας μεθοδικά εδώ και καιρό πάνω σε συγκεκριμένη πρόταση, αναφορικά με την αξιοποίηση του Καπνικού Σταθμού Έρευνας στο Αγρίνιο, στην περιοχή της Αερογέφυρας και τη δημιουργία μουσείου καπνού στον ίδιο χώρο.

Μάλιστα, ως προς την κατεύθυνση αυτή, σήμερα, στο ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, διοργάνωσε εκδήλωση σε συνεργασία με το ΤΕΕ με τίτλο: «Η σημασία του Καπνού στην Οικονομική και Κοινωνική Ζωή του Αγρινίου – Ο ρόλος του Καπνικού Σταθμού Έρευνας – Προοπτικές Αξιοποίησης».

Αξιοποιώντας το περιφερειακό συνέδριο που έγινε πριν από περίπου ένα χρόνο στην Πάτρα, με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, οι άνθρωποι της Ιστορικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, κατέθεσαν μία νέα πρόταση με λιγότερο κόστος και μικρότερο ορίζοντα υλοποίησης, αυτή της αξιοποίησης του Καπνικού Σταθμού έχοντας επιπλέον ως όραμα την ανάπτυξη δράσεων πολιτιστικής και αναπτυξιακής μορφής σε συνάρτηση με την αγροτική παραγωγή και όλα τα συναφή ζητήματα στο χώρο αυτό.

Μέσα από την εκδήλωση της Ιστορικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας, στόχος ήταν να ενημερωθούν οι πολίτες και οι φορείς της περιοχής ώστε να «γεννηθεί» το ενδιαφέρον από κάποιον φορέα λ.χ. τον Δήμο, το Πανεπιστήμιο κλπ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που συνδιοργανώθηκε από το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, παρουσιάστηκαν εκ μέρους του ΤΕΕ απόψεις για το κτιριακό συγκρότημα του Καπνικού Σταθμού Έρευνας Αγρινίου, ενώ δόθηκε από επιστήμονες, η κατάλληλη διάσταση του καπνού και του «κόσμου του καπνού» την εποχή εκείνη και όχι μόνο.

Αγρίνιο: Συνεχίζεται η κατάληψη του τμήματος ΔΠΦΠ – Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις των φοιτητών

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr