ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Τα νέα μέτρα έφεραν αύξηση στα ραντεβού της πρώτης δόσης

Αγρίνιο: Τα νέα μέτρα έφεραν αύξηση στα ραντεβού της πρώτης δόσης

Αγρίνιο: Τα νέα μέτρα έφεραν αύξηση στα ραντεβού της πρώτης δόσης
  • Σε ημερήσια βάση το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου τα ραντεβού δεν υπερέβαιναν τα 10 με 15. Πλέον τα ραντεβού σε ημερήσια βάση αγγίζουν τα 50, ίσως και τα 60.
  • Τι αναφέρει η Πρόεδρος των Εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Αγρινίου Ντίνα Σιδέρη

Αύξηση στον αριθμό των ραντεβού που προγραμματίζουν οι πολίτες για τον εμβολιασμό τους έναντι της covid-19 παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα πανελλαδικά, αλλά και στο Αγρίνιο!

Η ραγδαία αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου σε συνδυασμό με τις αυξημένες ελευθερίες που παρέχει στους πολίτες ο εμβολιασμός και κυρίως μετά τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και τέθηκαν σε εφαρμογή από το Σάββατο, φαίνεται να κινητοποίησαν αρκετούς πολίτες για να εμβολιαστούν!

Την Δευτέρα 25/10, σύμφωνα με τον Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, 15.000 έκλεισαν ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους και την Δευτέρα 1/11 αυτοί που έκλεισαν ραντεβού, επίσης για την πρώτη δόση, ήταν 20.000 άτομα, όταν κατά μέσον όρο τον Οκτώβριο ο αριθμός όσων έλαβαν την απόφαση να εμβολιαστούν δεν ξεπερνούσε τις 8.000 με 9.000 ημερησίως!

Στο Αγρίνιο η εικόνα στο Κέντρο Υγείας έχει αλλάξει και τα ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου έχουν αυξηθεί κατά πολύ! Κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα τα ραντεβού δεν ξεπερνούσαν τα 10 με 15 το πολύ την ημέρα, ενώ τις τελευταίες ημέρες τα ραντεβού έχουν εκτοξευτεί στα 50 και 60 την ημέρα!

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα και πριν ακόμη ανοίξει  η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της τρίτης δόσης στο γενικό πληθυσμό, στην Αιτωλοακαρνανία οι εμβολιασμοί της τρίτης δόσης ξεπερνούσαν αυτούς της πρώτης…

sideri-ntina-k.y.-agrinioy
Η Πρόεδρος των γιατρών του Κέντρου Υγείας Αγρινίου Ντίνα Σιδέρη

Σύμφωνα με την Πρόεδρο των Εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Ντίνα Σιδέρη: «η μεγαλύτερη αύξηση στα ραντεβού παρουσιάστηκε όταν τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται διέρρευσαν στα ΜΜΕ, αλλά και μετά την επίσημη εξαγγελία τους. Το διάστημα αυτό και τα ραντεβού αυξήθηκαν κατά πολύ με αποτέλεσμα σήμερα να αγγίζουν τα 50 τουλάχιστον ραντεβού, ακόμη και τα 60 μερικές ημέρες από τα 10 με 15 το πολύ που υπήρχαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα».

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, μετά την επίσημη ανακοίνωση στο πλαίσιο της οποίας έγινε ευρέως γνωστή η δέσμη μέτρων που αφορούν τους ανεμβολίαστους περίπου 16.000 άτομα είχαν μπει στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους, συνεπώς αναμένεται να αυξηθεί και ο ρυθμός στο Αγρίνιο.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Κατέληξε σε νοσοκομείο της Πάτρας ο ηλικιωμένος Αγρινιώτης που αυτοπυροβολήθηκε

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr