ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Τα… γκαζάκια το βράδυ της Ανάστασης και το ρομά γλέντι μεσοτοιχία με το Αστυνομικό Μέγαρο!

Αγρίνιο: Τα… γκαζάκια το βράδυ της Ανάστασης και το ρομά γλέντι μεσοτοιχία με το Αστυνομικό Μέγαρο!

Αγρίνιο: Τα… γκαζάκια το βράδυ της Ανάστασης και το ρομά γλέντι μεσοτοιχία με το Αστυνομικό Μέγαρο!

Μπορεί να ήταν τα δύο προηγούμενα χρόνια που δεν γιορτάστηκε το Πάσχα κανονικά λόγω πανδημίας, πάντως φέτος αρκετοί έβγαλαν μεγάλα… απωθημένα και στο Αγρίνιο. Με λίγα λόγια, ορισμένοι το παράκαναν με βεγγαλικά και θόρυβο στην Ανάσταση και στα γλέντια της Κυριακής.

Σε κάποιες ενορίες δεν έπεσαν απλώς βεγγαλικά ή δυναμιτάκια αλλά ολόκληρα μασούρια από μικρά εκρηκτικά με πρωταθλήτρια ενορία μάλλον εκείνη του Αγίου Γεωργίου, όπου και έπεσαν περίπου 15…γκαζάκια την ώρα του «Χριστός Ανέστη» σε στενάκι πίσω από τον ναό!

Ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός και το πράγμα οριακά δεν ξέφυγε από την κανονικότητα. Γενικά η περιοχή στην «Ντούτσαγα» θεωρείται από τις πιο φασαριόζικες στα θρησκευτικά γεγονότα αλλά φέτος μάλλον βγήκε εκτός συναγωνισμού. Σε μερικά μέτρα απόσταση από τον Άγιο Γεώργιο δεκάδες παιδιά «ξεφόρτωσαν» ό, τι εκρηκτικό προμηθεύτηκαν(σ.σ. παράνομα…) για τις γιορτές στο προαύλιο των δύο δημοτικών που βρίσκονται εκεί, ενώ το όλο σκηνικό συμπληρώθηκε από μια… μολότωφ που έπεσε!

Υπάρχει περίπτωση να δούμε τα επόμενα χρόνια σκηνικά ανάλογα με αυτά που βλέπουμε κάθε χρόνο στον Ν. Κόσμο στην Αθήνα; Το σίγουρο είναι πως και στο γλέντι την ημέρα του Πάσχα κάποιοι το παρακάνουν πλέον.

Πολίτες που κατοικούν προς την περιοχή των παλαιών Σφαγείων, αλλά και πιο ψηλά μέχρι το Γηροκομείο, παραπονιόταν όλο τα απόγευμα της Κυριακής για τραγούδια που ακουγόταν στην διαπασών. Από μακριά κοντά σε Καλύβια και Δοκίμι ακουγόταν πού και πού ριπές από όπλα, παρεμπιπτόντως!

Σε μια έρευνα που έκανε η «Σ» προς την περιοχή κάτω από την εθνική οδό υπήρχε εκκωφαντικός θόρυβος από την περιοχή του μικρού οικισμού Ρομά που υπάρχει δίπλα στο Μέγαρο της αστυνομίας. Δεν αναφερόμαστε σε θόρυβο από ένα γλέντι, αυτό είναι θεμιτό. Η αναφορά γίνεται για ηχορρύπανση που έφτανε στο μισό Αγρίνιο. Με την επιτόπια βόλτα, λοιπόν, η «Σ» διαπίστωσε ότι η πηγή του θορύβου ήταν δύο πρόχειρες κατασκευές σαν σπίτια ακριβώς απέναντι από την Αστυνομία!

Ίσως η πολιτική είναι να αφεθούν να το ρίξουν έξω όσο περισσότερο μπορούν οι πιο φασαριόζοι γιατί έρχονται δύσκολες εποχές. Αυτή πάντως δεν είναι πολιτική οργανωμένης πολιτείας…

Πετροχώρι Θέρμου: Γιορτάζει το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στη θέση ‘’Φωτμού’’ (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr