ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Συνεχίζεται ο τραγέλαφος του πάρκινγκ στην οδό Μαβίλη (εικόνες)

Αγρίνιο: Συνεχίζεται ο τραγέλαφος του πάρκινγκ στην οδό Μαβίλη (εικόνες)

Αγρίνιο: Συνεχίζεται ο τραγέλαφος του πάρκινγκ στην οδό Μαβίλη (εικόνες)

Κάποτε θα συνέβαινε κι αυτό στην οδό Μαβίλη στο Αγρίνιο. Από την ουρά που σχηματίζουν τα αυτοκίνητα παράνομα στην μέση του οδοστρώματος, τελικά ένα εξ αυτών έμεινε… κάποιες ώρες παραπάνω, μέχρι του σημείου που το κατάλαβε και η Τροχαία, παίρνοντάς του τις πινακίδες και κόβοντάς και μια κλήση.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν όλο αυτό το «σχέδιο» με το παρκάρισμα στο πλάι- από τον παλιό σταθμό του τρένου μέχρι σχεδόν τα Λύκεια- ξεκίνησε από το παρκάρισμα «μισό λεπτό» για κάποια από τις υπηρεσίες που είναι στην περιοχή ή αν ο σταθμός του αστικού ΚΤΕΛ όπως λειτουργεί στη ουσία δίνει επιπλέον χώρο για ένα νοητό πάρκινγκ που στην ουσία δεν υπάρχει. Κι όλα αυτά γιατί είναι πολύ φαρδύς ο δρόμος, οπότε στο μυαλό κάποιων δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένος.

Η ουσία είναι πως τα αυτοκίνητα, πρωί αλλά και απόγευμα (όπως φαίνεται από τη σχετική φωτογραφία), κάνουν αυτό το ιδιότυπο κόλπο κατά το οποίο τα αυτοκίνητα ξεκινούν κάθετα, πιάνουν και τα πεζοδρόμια όταν λειτουργούν τα σχολεία, μέχρις ότου εξαντλείται ο υπόλοιπος χώρος κι αρχίζουν και μπαίνουν πλαγιαστά μέχρι… τέρμα. Θα πει κάποιος ότι για να εμπεδωθεί το αίσθημα της κανονικότητας και της όποιας τάξης θα έπρεπε η Τροχαία να είναι μόνιμα στην περιοχή, προφανώς θα έχει μελετηθεί αυτή η περίπτωση και απορρίφθηκε, δεν εξηγείται διαφορετικά.

Σε προκειμένη περίπτωση, ο συγκεκριμένος οδηγός έκανε τόση …εντύπωση σε διερχόμενους πεζούς και εποχούμενους ώστε ένας εξ αυτών μόλις είδε τον συνεργάτη του sinidisi.gr να τραβά φωτογραφίες τον παρότρυνε να τις κάνει καρτ-ποστάλ για το Αγρίνιο!

Η στιγμή που διερχόμενοι οδηγοί, με έκπληξή τους,  βλέπουν στη μέση του δρόμου ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο :

 

Πέρα από την εύλογη θυμηδία, βέβαια, υπάρχει και η επικίνδυνη διάσταση της υπόθεσης εκτός του ελλείμματος ευταξίας και πολιτισμού. Όταν σχηματίζεται αυτό το «τούνελ» από παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην μέση του δρόμου μένει μόνο μια λεπτή λωρίδα για τα διερχόμενα αυτοκίνητα που συχνά οδηγούν οριακά δίπλα στα κράσπεδα των σχολείων.

Συν τοις άλλοις, όταν το αμάξι που φαίνεται στην φωτογραφία ξέμεινε στην μέση του δρόμου, πολλοί οδηγοί νόμιζαν από μακριά είτε ότι κάνει κάποια αναστροφή είτε ότι έπαθε κάτι ο οδηγός! Τραγέλαφος…

Πάνω στο διάδρομο των τυφλών ομπρέλες καφετέριας;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ