ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Συναυλία αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά από το Εργατικό Κέντρο (εικόνες+video)

Αγρίνιο: Συναυλία αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά από το Εργατικό Κέντρο (εικόνες+video)

Αγρίνιο: Συναυλία αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά από το Εργατικό Κέντρο (εικόνες+video)

Τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά, το Εργατικό Κέντρο (ΕΚΑ) Αγρινίου πραγματοποίησε συναυλία – αφιέρωμα με τίτλο «Παράθυρα ανοίγουμε στο μέλλον» στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο

Σειρά τέτοιων συναυλιών θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα από το ΚΚΕ, με κορύφωση την συναυλία της Κυριακής στην Αθήνα, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στον χώρο όπου πριν από 79 χρόνια, την 1η Μάη 1944, εκτελέστηκαν 200 άτομα.

Στο πλαίσιο της συναυλία στο Αγρίνιο, εκτός άλλων τραγουδιών παρουσιάστηκαν και τραγούδια μεγάλων δημιουργών μας, όπως του Μίκη Θεοδωράκη, του Θάνου Μικρούτσικου, του Μάνου Λοΐζου, του Σταύρου Ξαρχάκου, σε στίχους του Γιάννη Ρίτσου, του Ναζίμ Χικμέτ, του Φώντα Λάδη, του Κώστα Βάρναλη και πολλών ακόμα.

Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από νωρίς το απόγευμα στην πλατεία Δημοκρατίας, ενώ η συναυλία αναμένεται να κρατήσει για πολύ ώρα, καθώς συνεχώς ο κόσμος που ακούει τις ωραίες μελωδίες αυξάνεται.

Σημαντικό είναι επίσης πως αρκετά από τα τραγούδια που έχουν προγραμματιστεί για την συναυλία του Αγρινίου έχουν άμεση σύνδεση με την Πρωτομαγιά, ενώ άλλα εκφράζουν τον αγώνα των εργαζομένων.

Στον ίδιο χώρο λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας, ιστορικών ντοκουμέντων, ενώ παράλληλα προβάλλεται και βίντεο.

Την πλατεία Δημοκρατίας γέμισαν με νότες οι μουσικοί: Σωτήρης Γκεβεντζές: Τραγούδι -Φωνή Αντρέας Φούκας: Τραγούδι- Φωνή Χριστίνα Κορκοντζέλου: Πιάνο Νεκτάριος Αποστολιώτης: Μπάσο Κώστας Στάθης: Κιθάρες.

Δυτική Ελλάδα: 220 εκατ. το ταμείο του τουρισμού το 2022

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ