ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: «Συναγερμός» στην πλατεία Ειρήνης – «Χάνει» τα φύλλα του το αειθαλές δέντρο (εικόνες)

Αγρίνιο: «Συναγερμός» στην πλατεία Ειρήνης – «Χάνει» τα φύλλα του το αειθαλές δέντρο (εικόνες)

Αγρίνιο: «Συναγερμός» στην πλατεία Ειρήνης – «Χάνει» τα φύλλα του το αειθαλές δέντρο (εικόνες)

«Συναγερμός» στην πλατεία Ειρήνης – «Χάνει» τα φύλλα του το αειθαλές δέντρο όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση¨. Υπό εξέταση το φαινόμενο για να βρεθεί ο ενδεδειγμένος τρόπος παρέμβασης από την υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Αγρινίου  

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει στους επαγγελματίες της πλατείας Ειρήνης στην «καρδία» του Αγρινίου, αφού τις τελευτές ημέρες διαπίστωσαν πως το ένα από τα δύο μεγάλα «δίδυμα» δένδρα της πλατείας άρχισε να χάνει τα φύλλα του, αν και είναι αειθαλές!

Αποτέλεσμα αυτού είναι να έχουν ανησυχήσει, δεδομένου πως το δένδρο, όπως και τα υπόλοιπα δένδρα της «πάνω πλατείας» είναι τα στολίδια της, η «εικόνα» της πόλης, πέραν του οξυγόνου και της σκιάς που προσφέρουν.

Ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου, όπως και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, ο κ. Σωτήρης Κολοβός, ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για να διασωθεί το δένδρο. Να υπενθυμίσουμε ότι προ καιρού κάτι αντίστοιχο είχε παρατηρηθεί και σε ένα από τα δένδρα της πλατείας Παναγοπούλου (Σιντριβάνι) και το δένδρο διασώθηκε!  Ο Δήμος Αγρινίου σε πρώτη φάση θα εξετάσει το φαινόμενο και πιθανότατα μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, θα έχει βρεθεί η αιτία του κακού και ο τρόπος παρέμβασης της αρμόδιας υπηρεσίας.

Το ενδιαφέρον των επαγγελματιών της πλατείας είναι μεγάλο, όπως και η ανησυχία τους και γι αυτό εδώ και μέρες ανησυχούν μέχρι να υπάρξει η τελική «διάγνωση» από την αρμόδια υπηρεσία.

Αρκετοί μάλιστα επικοινώνησαν με τη «Σ», ενώ μιλώντας επώνυμα στην εφημερίδα ένας εξ αυτών, ο Παναγιώτης Ασημακόπουλος, τόνισε:

Ο Παναγιώτης Ασημακόπουλος

«προ πολλών ετών έχουν φυτευτεί στην πλατεία Ειρήνης δύο μεγάλα «δίδυμα» δένδρα, τα οποία είναι αειθαλή. Τα φύλλα τους δεν πέφτουν ποτέ. Χειμώνα – καλοκαίρι διατηρεί μια σταθερή φυλλωσιά και ειδικά το καλοκαίρι είναι πολύ χρήσιμα και για το οξυγόνο τους και για την σκιά που προσφέρουν. Περίπου εδώ και δύο εβδομάδες διαπιστώσαμε πολλοί επαγγελματίες πέριξ της πλατείας ότι το ένα από τα δύο «δίδυμα» δένδρα ρίχνει τα φύλα του είτε με μια ριπή ανέμου, είτε ακόμη και μια «ψευτορριπή». Η πτώση τω φύλλων είναι μεγάλη, συνεπώς εκτιμούμε πως έχει προσβληθεί από κάποια ασθένεια ή απλά μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο, παντού μπορεί να πάει το μυαλό μας. Όπως και αν έχει όμως πρέπει να γίνει άμεση παρέμβαση από το Δήμο Αγρινίου για να διασωθεί το δένδρο. Είναι σημαντικό αυτό που προσφέρει στο σύνολο αυτό το δένδρο, τόσο αισθητικά, όσο με την σκιά και το οξυγόνο».

Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου του Δήμου Αγρινίου Σωτήρης Κολοβός μιλώντας στη «Σ» τόνισε:

Ο Σωτήρης Κολοβός

«το δένδρο είναι όσο μεγάλο και οι ρίζες του είναι τόσο βαθιές που δύσκολα μπορεί να επηρεαστεί ουσιαστικά από κάθε αρνητικό εξωγενή παράγοντα. Την Τρίτη 23/05 ενημερώθηκε η υπηρεσία, όπως και εγώ και άμεσα συντονιστήκαμε και ορίσαμε τον τρόπο που θα ενεργήσουμε. Θα ελέγξουμε κάθε πιθανό ενδεχόμενο. Θα παρατηρήσουμε και θα εξετάσουμε τα φύλλα του, ώστε σε λίγες ημέρες να έχουμε πλήρη εικόνα και να δράσουμε κατάλληλα για να προστατέψουμε το δένδρο. Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουμε σίγουρα εικόνα και θα ξέρουμε πως θα δράσουμε για να υπάρχει αποτέλεσμα. Δεχθήκαμε πάρα πολλά τηλεφωνήματα από τους επαγγελματίες της πλατείας. Με αφορμή το γεγονός αυτό θα εξετάσουμε κάθε πιθανό ενδεχόμενο και κάθε πιθανή προέκταση, ώστε να πράξουμε το καλύτερο για το δένδρο άμεσα και μακροπρόθεσμα».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Αυτή είναι η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης – Όλα τα ονόματα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ