ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Συμβολική κινητοποίηση από το Εργατικό Κέντρο για την τραγωδία των Τεμπών στις 18:30 στην κεντρική πλατεία

Αγρίνιο: Συμβολική κινητοποίηση από το Εργατικό Κέντρο για την τραγωδία των Τεμπών στις 18:30 στην κεντρική πλατεία

Αγρίνιο: Συμβολική κινητοποίηση από το Εργατικό Κέντρο για την τραγωδία των Τεμπών στις 18:30 στην κεντρική πλατεία

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου θα πραγματοποιήσει πικετοφορία σήμερα, Παρασκευή 3 Μάρτη στις 6:30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Σε σχετική ενημέρωση εκφράζονται τα βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους οικείους των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη και ευχές για γρήγορη ανάρρωση και δύναμη στους τραυματίες, να ξεπεράσουν τις εφιαλτικές καταστάσεις που βίωσαν με άμεσο κίνδυνο της ζωής τους .

Στόχος της συμβολικής κινητοποίησης είναι να δοθεί απάντηση “στην προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών ευθυνών”.  Γίνεται μάλιστα λόγος για διαχρονικές ευθύνες που υπάρχουν απ’ όλες τις κυβερνήσεις ( ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. ) για την υποχρηματοδότηση , την «απελευθέρωση» και την κατάτμηση του σιδηροδρομικού έργου και την αντιμετώπιση της ανθρώπινης ζωής ως κόστος.

Το Εργατικό Κέντρο εξέδωσε ανακοίνωση για τις προεκτάσεις του πολύνεκρου δυστυχήματος και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή πικετοφορία.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος της σύγκρουσης των τρένων στα
Τέμπη. Στους δεκάδες τραυματίες εύχεται γρήγορη ανάρρωση και δύναμη για να ξεπεραστεί το σοκ που βίωσαν σε μια τόσο δύσκολη και βίαιη κατάσταση, που έθεσε σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή
τους.

Το πολύνεκρο δυστύχημα ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει συγκεκριμένες αιτίες που πρέπει να φωτιστούν. Το ανθρώπινο λάθος είναι η κορυφή του παγόβουνου, που κρύβει τις εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που άφησαν το σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις και κενά στο ζήτημα της ασφάλειας των δρομολογίων και των ανθρώπινων ζωών που καθιστούν κάθε ανθρώπινο λάθος ασυγχώρητο.

Το έγκλημα φέρνει τη σφραγίδα της εγκληματικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Οι εργαζόμενοι στα τρένα προειδοποιούσαν για το κακό που έρχεται. Οι κυβερνήσεις, η ΕΡΓΟΣΕ, η «Hellenic Train», δεν άκουγαν τίποτα. Τα δικαστήρια έβγαζαν διαρκώς όλες τις απεργίες των εργαζομένων παράνομες και καταχρηστικές.

Οι πραγματικοί ένοχοι είναι οι κυβερνήσεις και οι πολιτικές στήριξης των επιχειρηματικών συμφερόντων. Όλα θυσιάζονται στο βωμό των κερδών. Οι επιβάτες, οι μηχανοδηγοί, οι εργαζόμενοι, αντιμετωπίζονται σαν αναλώσιμο υλικό αρκεί να εξασφαλίζονται τα κέρδη.

Η συντήρηση των υποδομών, το τεχνολογικό δίκτυο ασφάλειας των δρομολογίων, η στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό που απαιτούνται, κόβονται και ράβονται με κριτήριο τα κέρδη.

Τούτη την ώρα, ο πόνος και η οργή ξεχειλίζουν. Τα κροκοδείλια δάκρυα των κυβερνώντων, όπως και των προηγούμενων σε αντίστοιχες περιπτώσεις, περισσεύουν.

Η ελπίδα βρίσκεται σε όλους αυτούς τους ανώνυμους ανθρώπους που βρέθηκαν στο επίκεντρο της τραγωδίας. Σε αυτούς που γλίτωσαν από «του χάρου τα δόντια», αλλά δεν τα παράτησαν και με κίνδυνο τη ζωή τους βοήθησαν να σωθούν ζωές, σε αυτούς που στάθηκαν κατά εκατοντάδες στις ουρές για αιμοδοσία, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που έδωσε μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, αποδεικνύοντας ότι το σύνθημα, που έχει βγει από την ίδια τη ζωή,

«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό» έχει μέσα του εκείνο το περιεχόμενο που έχει ανάγκη ο εργατόκοσμος, η νεολαία, όλοι εμείς που βιώνουμε καθημερινά μια βάρβαρη πραγματικότητα σε όλα τα επίπεδα.

Απαιτούμε και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να εκλείψουν οι αιτίες που μας οδηγούν σε τέτοια τραγικά αποτελέσματα.

Είναι καιρός να πάρουμε εμείς, οι απλοί άνθρωποι, την κατάσταση στα χέρια μας και με τον αγώνα μας να προστατεύσουμε τη ζωή μας, να εξασφαλίσουμε το μέλλον που έχουν ανάγκη οι
οικογένειές μας.

Όλοι στην πικετοφορία την Παρασκευή 3 Μάρτη και ώρα 6:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο.

Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί , όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή.  ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Νέα Δημοκρατία , το έγκλημα αυτό έχει ιστορία.

 

 

Τραγωδία στα Τέμπη: Ανατριχίλα προκαλεί ανάρτηση της Πυροσβεστικής

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ