ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας για να τιμηθεί η εξέγερση του Πολυτεχνείου (εικόνες – video)

Αγρίνιο: Συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας για να τιμηθεί η εξέγερση του Πολυτεχνείου (εικόνες – video)

Αγρίνιο: Συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας για να τιμηθεί η εξέγερση του Πολυτεχνείου (εικόνες – video)

Συγκέντρωση στο οποίο το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου προσέδωσε αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (17.11.22) στην κεντρική πλατεία της πόλης με αφορμή την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ουσιαστικά αποτελούσε την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, με πιο πρόσφατη την απεργιακή συγκέντρωση της 9ης Νοεμβρίου, για την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, με αιτήματα: αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, φθηνά τρόφιμα και ρεύμα.

Τα συνθήματα που γράφτηκαν στις πύλες του Πολυτεχνείου και αυτά που ηχούσαν στους δρόμους και τους χώρους δουλειάς την περίοδο της χούντας, με πιο χαρακτηριστικό το  «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» παραμένουν επίκαιρα, προσαρμοσμένα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που ζει ο εργαζόμενος λαός, υπογραμμίστηκε από την πλευρά των διοργανωτών.

Ακολούθησε πορεία στην οδό Παπαστράτου με κατάληξη το μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη. “Σε σε δεσμά και γύψο δεν μπαίνει ο λαός, στο δρόμο του Νοέμβρη μπροστά ξεσηκωμός”, ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν στη διάρκεια της συγκέντρωσης και πορείας.

Στεφάνια στο μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη κατέθεσαν εκπρόσωποι του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου, του Σωματείου Οικοδόμων, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, του Εργατικού Κέντρου και για την ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ και τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων, Εξορισθέντων Αντιστασιακών ο Θανάσης Αλεξάκης.

Δείτε εικόνες:

 

 

Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας: Διαχρονική η αξία των αιτημάτων του Πολυτεχνείου

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ