ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑγροτικα ΝεαΑγρίνιο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την 1η Ιουλίου στον ΕΛΓΑ από αγρότες (VIDEO + ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την 1η Ιουλίου στον ΕΛΓΑ από αγρότες (VIDEO + ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την 1η Ιουλίου στον ΕΛΓΑ από αγρότες (VIDEO + ΦΩΤΟ)

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής παραχώρησαν σήμερα νωρίτερα το πρωί συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης

Τα θέματα που αναλύθηκαν από τον Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρο Κοτοπούλη, τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Κατούνας Παναγιώτη Καλογιάννη και την εκπρόσωπο του Αγροτικού Συλλόγου Καινουργίου Γεωργία Τασιούλη σχετίζονταν με την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν επέλθει οι παραγωγοί ελιάς καλαμών της Αιτωλοακαρνανίας, εξαιτίας των χαμηλών τιμών και της μηδενικής ζήτησης του προϊόντος. Βέβαια εξίσου σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κλάδο του νομού και αναλύθηκαν κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ήταν τα προβλήματα των κτηνοτρόφων και οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ που αφορούν ζημιές που έχουν υποστεί οι παραγωγοί του νομού.

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατούνας Παναγιώτης Καλογιάννης

Η απόφαση που ελήφθη από το πανελλαδικό αγροτικό κίνημα είναι την πρώτη ημέρα του Ιουλίου όλοι οι αγρότες να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα κατά τόπους γραφεία ΕΛΓΑ. Ήδη στην Αιτωλοακαρνανία μετά από τις δύο συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε Καινούργιο και Χαλίκι σχεδιάστηκαν οι κινητοποιήσεις αυτές. Τα ζήτημα της ελιάς καλαμών στο νομό είναι σοβαρό και βαθύ, καθώς οι παραγωγοί έχουν στις αποθήκες τους σοδειές 2 ετών, την περσινή και την φετινή, ενώ την ίδια στιγμή η τιμή κυμαίνεται μεταξύ 70 και 80 λεπτών, δηλαδή κάτω του κόστους και η πληρωμή γίνεται με επιταγές ακόμη και 5μηνες.

Τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομές της Αιτωλοακαρνανίας έχουν ευρύ φάσμα και επηρεάζουν πέραν των αγροτών και των κτηνοτρόφων, τις λαϊκές αγορές, τους παραγωγούς φράουλας και όλους τους κλάδους που σχετίζονται με την πρωτογενή τομέα κλπ.

Η εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Καινουργίου Γεωργία Τασιούλη

Όπως αναφέρθηκε στην συνέντευξη τύπου το κράτος έχει από το 2011 να ενισχύσει τον ΕΛΓΑ, ενώ υπάρχουν καταστροφές που έγιναν το 2019 χωρίς ακόμη να πληρωθούν οι δικαιούχοι. «Στο Αγγελόκαστρο, το Χρυσοβέργι και τη Σταμνά έχουν αποζημιώθηκαν ακόμη από τον πρόσφατο παγετό. Την ίδια στιγμή ζητάμε να μην μπουν ιδιωτικές επιχειρήσεις και συμφέροντα στον ΕΛΓΑ. Βασικό αίτημα των μελών της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας είναι να μην καταβληθούν οι ασφαλιστικές εισφορές όσο οι πανδημία έχει συνέπειες, ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις σε αγρότες» τονίστηκε από τους ομιλητές κατά την διάρκεια της συνέντευξης. Τέλος, αναφέρθηκε πως η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας είναι σε εκλογοαπολογιστική φάση και πως σύντομα θα κληθούν όλοι οι σύλλογοι της ομοσπονδίας να προκηρύξουν εκλογές για την αναδείξει των νέων Δ.Σ.

Δημοσιεύτηκε από Συνείδηση Εφημερίδα στις Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020

Δημοσιεύτηκε από Συνείδηση Εφημερίδα στις Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr