ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΑγρίνιο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι έμποροι – Κλειστά για ένα τρίωρο τα καταστήματα (εικόνες – βίντεο)

Αγρίνιο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι έμποροι – Κλειστά για ένα τρίωρο τα καταστήματα (εικόνες – βίντεο)

Αγρίνιο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι έμποροι – Κλειστά για ένα τρίωρο τα καταστήματα (εικόνες – βίντεο)

Να πάρει πίσω τα μέτρα που οδηγούν σε “αφανισμό του λιανικού εμπορίου” ζήτησαν από την κυβέρνηση οι έμποροι που συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου.

Παράλληλα, μέχρι τις 11, τα καταστήματα στην πλειονότητά τους δεν λειτουργούσαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς, όπως τονίζουν τα μέλη του κλάδου, οι ίδιοι καλούνται να παίξουν το ρόλο του ελεγκτικού μηχανισμού όταν, την ίδια ώρα,  εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι συρρέουν ελεύθερα στα super  market –  πολυκαταστήματα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε οικονομικό και υγειονομικό επίπεδο.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Σωκράτης Κωστίκολου ευχαρίστησε όσους συμπαρίστανται στον αγώνα τους και εξήγησε γιατί τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας θα έχουν επιβαρυντικές επιπτώσεις για τον εμπορικό κόσμο.

Δείτε αποσπάσματα από τις ομιλίες του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιώργου Βαρεμένου και των επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Σταύρου Καμμένου και Στέλιου Μερμίγκη.

 

 

Το ψήφισμα διαμαρτυρίας

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Για μια ακόμη φορά στη διάρκεια των είκοσι μηνών της πανδημίας με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ξανά το λιανικό εμπόριο .

Με τα μέτρα που έλαβε ΑΔΙΚΕΙ και ΤΙΜΩΡΕΙ και πάλι το Λιανικό εμπόριο, που σε όλη τη διάρκεια αυτής της υγειονομικής κρίσης αναμφισβήτητα εφάρμοσε και εξακολουθεί να εφαρμόζει με υποδειγματικό τρόπο τα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία.

Για ακόμη μια φορά γίνεται διάκριση μεταξύ του κλάδου των τροφίμων και των μικρών επιχειρήσεων της αγοράς δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των μικρών.

Είναι απορίας άξιο πως απαιτείται να γίνεται έλεγχος στα καταστήματα λιανικής όπου ο αριθμός των καταναλωτών είναι ούτως ή άλλως περιορισμένος και να επιτρέπεται η αβίαστη και χωρίς κανένα έλεγχο και περιορισμό προσέλευση όλων, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών στα supermarket – πολυκαταστήματα .

Δεν είμαστε ”χωροφύλακες” να ζητάμε ταυτότητα από τους πελάτες μας και δεν θα παίξουμε τον ρόλο του ελεγκτικού μηχανισμού .

Είναι βέβαιο ότι τα μέτρα αυτά θα δημιουργήσουν σύγχυση και μείωση στην αγοραστική κίνηση και θα επιδεινώσουν το ήδη αρνητικό κλίμα που επικρατεί σε αυτή.

Σε μια πρωτόγνωρη και δύσκολη περίοδο όπου οι συνάδελφοι προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους η κυβέρνηση αντί για μέτρα στήριξης λαμβάνει μέτρα εξόντωσης τους.

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι που συνυπογράφουμε το παρόν ψήφισμα διαμαρτυρίας απαιτούμε άμεσα από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα που αφορούν την αγορά ,γιατί η απόφαση αυτή θα ενισχύσει μόνο το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα πολυκαταστήματα και θα είναι η χαριστική βολή για τις μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου.

Καλούμε τις Περιφέρειες Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, τους βουλευτές των Νομών και τους Δημάρχους των πόλεων να πιέσουν την Κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα που πριν λίγες ημέρες αποφάσισε τα οποία πλήττουν για ακόμη μια φορά τις μικρές επιχειρήσεις της αγοράς.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΑΡΤΑΣ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ – ΘΕΡΜΟΥ – ΛΕΥΚΑΔΟΣ – ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

Εικόνες με κλειστά καταστήματα του Αγρινίου σήμερα το πρωί:

Ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου στο πλευρό των εμπόρων του Αγρινίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr