ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Σύγχυση με τα εμπορικά καταστήματα μέσα στην απεργία

Αγρίνιο: Σύγχυση με τα εμπορικά καταστήματα μέσα στην απεργία

Αγρίνιο: Σύγχυση με τα εμπορικά καταστήματα μέσα στην απεργία

Η κάπως αμφιλεγόμενη κατάσταση που επικρατεί στον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου λόγω της διορισμένης από το Πρωτοδικείο προσωρινής διοίκησης μέχρι να γίνουν εκλογές, οδηγεί και σε ασυνεννοησία και σύγχυση τελικά για το πόσα μαγαζιά θα καταλήξουν κλειστά μέσα στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης.

Δεν είναι λίγοι οι έμποροι που έχουν δηλώσει ότι θα ανοίξουν τα μαγαζιά τους, ενώ από το πρωί της Τρίτης αρκετοί ρωτούσαν το τι θα γίνει με τα μαγαζιά για να ξέρουν αν θα ανοίξουν ή όχι.

Ευ. Σκανδάλης: «Ο Εμπορικός Σύλλογος πήρε απόφαση για κλειστά μαγαζιά»

Η εφημερίδα «Συνείδηση», ως όφειλε, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ευθύμιο Σκανδάλη προκειμένου να τον ρωτήσει για την διαδικασία και την απόφαση για τα κλειστά καταστήματα. Όπως επισήμανε, πάρθηκε σχετική απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου, στον οποίο θυμίζουμε ότι έχει απομείνει μόνο μία παράταξη, καθώς εκείνη του πρώην προέδρου κ. Σωκράτη Κωστίκογλου έχει αποχωρήσει. «Εμείς είδαμε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μας, της ΟΕΣΒΔΕΝ, που μας καλούσε σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Από εκεί και πέρα κάθε εμπορικός σύλλογος αποφασίζει εκείνος αν μέσα στις κινητοποιήσεις θα είναι και το κλείσιμο των καταστημάτων», σημείωσε.

Αρκετοί  έμποροι που είναι γραμμένοι στον Εμπορικό Σύλλογο λένε ότι δεν έχουν ενημερωθεί για σύσκεψη (σ.σ. και απόφαση τελικά) και ότι η Ομοσπονδία καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση, δεν μπορεί επιβάλλει κλείσιμο καταστημάτων.

Στην ευρύτερη περιοχή, τα καταστήματα στην Πάτρα θα ανοίξουν κανονικά όπως και του Μεσολογγίου (δεν ανήκουν στην ΟΕΣΒΔΕΝ). Αντίθετα, πόλεις όπως η Άρτα και η Πρέβεζα έχουν πάρει απόφαση για κλειστά μαγαζιά, όπως θεωρητικά το ίδιο συμβαίνει και στα Γιάννενα, όπου όμως σπάνια οι έμποροι πειθαρχούν στις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής.

Ένα παράδειγμα που δείχνει ξεκάθαρα την σύγχυση και το μπλέξιμο της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των εμπόρων είναι η ανακοίνωση των εμπόρων του Αιγίου: «Ο Εμπορικός, Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του ότι, με βάση το πρόσφατο ψήφισμα της ΕΣΕΕ, του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου του εμπορικού και επιχειρηματικού κλάδου, αποφασίστηκε τα καταστήματα της πόλης μας να παραμείνουν ανοιχτά την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου».

Να σημειωθεί ότι η ΕΣΕΕ, το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των εμπόρων στην χώρα, έχει πάρει απόφαση για ανοιχτά καταστήματα κάτι που βρίσκει την προσωρινή διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου σε πλήρη αντίθεση, καθώς τα μέλη της είχαν και έχουν άποψη ενάντια στην ΕΣΕΕ διαχρονικά.

«Η απεργία είναι το ύστατο όπλο που απομένει όταν δεν μπορείς να διεκδικήσεις αλλιώς το δίκιο σου. Η ΕΣΕΕ έτσι αποφάσισε αλλά και οι Ομοσπονδίες δεν μπορούν να υποδείξουν σε έναν εμπορικό σύλλογο αν θα κλείσει ή όχι. Πάντα κάποιοι είναι απεργοσπάστες, κάποιοι δεν θέλουν να αγωνιστούν. Έτσι είναι το σύστημα, άλλωστε το βλέπουμε και σε άλλες αποφάσεις, π.χ. στην Αμερική για να μην πάρουν μια ενιαία απόφαση για τις αμβλώσεις το άφησαν σε κάθε πολιτεία ξεχωριστά», εξηγεί ο κ. Σκανδάλης, χρησιμοποιώντας ένα ακραίο παράδειγμα. Επισημαίνεται ότι η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου που συνοδευόταν από σχετική αφίσα-κάλεσμα για την Τετάρτη ανέφερε ότι «η Ομοσπονδία μας καλεί να κλείσουμε τα καταστήματά μας».

Γιάννης Συμψηρής

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις προς τιμή των Αγίων Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Σαργιάδα

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ