ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρίνιο: Στο «τραπέζι« το άνοιγμα των διοδίων στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου από τους αγρότες – Νέος αποκλεισμός στην Εθνική Οδό (video)

Αγρίνιο: Στο «τραπέζι« το άνοιγμα των διοδίων στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου από τους αγρότες – Νέος αποκλεισμός στην Εθνική Οδό (video)

Αγρίνιο: Στο «τραπέζι« το άνοιγμα των διοδίων στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου από τους αγρότες – Νέος αποκλεισμός στην Εθνική Οδό (video)

Αποφασισμένοι να μην κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας επανέλαβαν το μεσημέρι της Τετάρτης (7.2.24) τον ολιγόλεπτο αποκλεισμό της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό, στο Αγρίνιο.

Με τρακτέρ που έχουν παρατάξει μεταξύ του κόμβου Παναιτωλίου και της Συκιάς, στο ύψος των γεφυριών του Αλάμπεη, έκλεισαν το το δρόμο γύρω στη μία μετά το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ) Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης αναφερόμενος στο άτυπο τελεσίγραφο που έχει δοθεί στον πρωθυπουργό για συνάντηση με εκπροσώπους τους μέχρι την Παρασκευή, ανέφερε ότι πρέπει να δώσει απαντήσεις και λύσεις  επί των αιτημάτων που έχουν γίνει ακόμα πιο συγκεκριμένα.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι διεκδικούν:  αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, 7 λεπτά η κιλοβατώρα στο ρεύμα, επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές, να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευτεί ξανά, αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα και τέλος λένε «όχι» στις παράνομες ελληνοποιήσεις.

Ο Σπύρος Κοτοπούλης εξήγησε δε, γιατί τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν επιλύουν τα βασικά προβλήματα του κλάδου.

Έκανε δε γνωστό ότι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα περιλαμβάνει κλείσιμο δρόμων ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση για «άνοιγμα» των διοδίων στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Δείτε τις δηλώσεις:

Δείτε εικόνες από το σημείο:

 

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ