ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: «Στο δρόμο» εκπαιδευτικοί, γονείς και καθαρίστριες για τις ελλείψεις στα σχολεία (VIDEO+ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: «Στο δρόμο» εκπαιδευτικοί, γονείς και καθαρίστριες για τις ελλείψεις στα σχολεία (VIDEO+ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: «Στο δρόμο» εκπαιδευτικοί, γονείς και καθαρίστριες για τις ελλείψεις στα σχολεία (VIDEO+ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση στο Αγρίνιο από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αγρινίου – Θέρμου, τη Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, την Ένωση Γονέων Δημοσίων Σχολείων Αγρινίου και το Σωματείο Σχολικών Καθαριστριών για τις ελλείψεις στα σχολεία της περιοχής. Γιατί κρούουν το… καμπανάκι στην Κυβέρνηση

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα φέτος καθώς ακούμε σε μεγάλα ΜΜΕ να μιλάνε για μέτρα προφύλαξης στα σχολεία απέναντι στον covid – 19 και παράλληλα βλέπουμε πως δεν κινείται τίποτε φέτος σε ρυθμούς που κινούνταν τα πράγματα έστω μέχρι πέρσι. Τα κενά είναι πολλά και μεγάλα και δεν συμπεριλαμβάνουμε τα κενά που προέκυψαν από τις άδειες ειδικού σκοπού. Δεν βλέπουμε να γίνονται προσλήψεις, ούτε σε εκπαιδευτικούς, ούτε σε καθαρίστριες. Δεν έχουμε διάθεση αντιπολίτευσης, αλλά πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως παντού και κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία που μας αφορά άμεσα, ότι  έγινε κακή εκτίμηση και διαχείριση. Υπάρχουν κενά σε μεγάλα – κεντρικά σχολεία του Αγρινίου λ.χ. και δεν είναι μόνο αυτά τα σχολεία είναι πολλά» τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αγρινίου – Θέρμου Ηλίας Παπαχρήστος στο πλαίσιο της κινητοποίησής που διοργανώθηκε σήμερα νωρίτερα το απόγευμα στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.

Μάλιστα, ο κ. Παπαχρήστος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο υπουργείο Παιδείας προτρέποντάς το συντομότερο να «τρέξει» τις διαδικασίες για την πρόσληψη και των εκπαιδευτικών της β φάσης ώστε να σωθεί κάπως η κατάσταση.

«Ήδη υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα «φυσιολογικά» κενά που υπάρχουν πάντα σε όλα τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Τα κενά που μπορεί να προέκυψαν από τις άδειες ειδικού σκοπού κανείς δεν ήταν σε θέση να τα προβλέψει, αλλά με τα «φυσιολογικά» κενά είναι αδιανόητο να μην υπάρχει η κατάλληλη πρόβλεψη και τα κενά να είναι περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά. Η κακή εκτίμηση και η κακή αντιμετώπιση του ζητήματος στην Αιτωλοακαρνανία φαίνεται με αριθμούς. Φέτος λείπουν 65 δάσκαλοι και άλλες χρονιές έλλειπαν 42. Ως προς τους νηπιαγωγούς και φέτος υπάρχουν κενά τώρα λείπουν 18 και πέρσι κατά την δεύτερη φάση έλλειπαν 8. Επιπλέον δεν έγιναν προσλήψεις καθαριστριών. Σε κεντρικά σχολεία του Αγρινίου δεν υπάρχει δάσκαλος να καλύψει 1 ολόκληρο τμήμα. Για ολοήμερα σχολεία δεν γίνεται καν λόγος, δεν υπάρχουν αρκετοί εκπαιδευτικοί για να τα υποστηρίξουν. Έγιναν όλα με λάθος τρόπο και με πολλές ελλείψεις. Αυτό αποδεικνύεται ακόμη και με τις εγκυκλίους που άλλες δεν είναι σαφείς και άλλες δεν διαθέτουν κατάλληλες οδηγίες και απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, που ναι μεν δεν διστάζουν να πάρουν την ευθύνη, αλλά δεν γνωρίζουν τι να κάνουν, ποιος είναι ο σωστός τρόπος και γενικότερα πώς να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αυτή. Είμαστε εκτεθειμένοι απέναντι στα παιδιά μας και τους γονείς τους» συμπληρώνει ο κ. Παπαχρήστος.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αγρινίου – Θέρμου Ηλίας Παπαχρήστος

Δημοσιεύτηκε από Συνείδηση Εφημερίδα στις Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης παρέστησαν στο σημείο εκπρόσωποι και μέλη και από άλλους φορείς της περιοχής, πλην του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αγρινίου – Θέρμου, όπως η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, η Ένωση Γονέων Δημοσίων Σχολείων Αγρινίου, το Σωματείο Σχολικών Καθαριστριών και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.  

Οι εν λόγω φορείς εξέδωσαν μάλιστα ψήφισμα για να ενημερώσουν τους γονείς για «την πραγματική κατάσταση που θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς» και  το οποίο έχει ως εξής:

·        Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι για άλλη μια χρονιά πολύ σημαντικές. Ο          αριθμός των αναπληρωτών που προσλήφθηκαν είναι πολύ μικρός σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες.

·        Ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα είναι πολύ μεγάλος για να μπορούν να ισχύσουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Τα περισσότερα τμήματα στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η πόλη του Αγρινίου, υπερβαίνει τους 25 και ορισμένες φορές φθάνει και τους 27 μαθητές.

·        Τα περισσότερα σχολεία δεν είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές αφού δεν έχει γίνει ο απαραίτητος καθαρισμός εξαιτίας της καθυστέρησης πρόσληψης των καθαριστριών.

·        Κανένα προληπτικό τεστ δεν έχει γίνει, ούτε προβλέπεται να γίνει.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το τελευταίο διάστημα υπάρχουν και  αντιδράσεις από γονείς που διαμαρτύρονται για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σχολεία ρίχνοντας την ευθύνη της εφαρμογής του μέτρου στους εκπαιδευτικούς.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινιου Μιχάλης Κατσιγιάννης 

Δημοσιεύτηκε από Συνείδηση Εφημερίδα στις Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020

Μπροστά σε ένα Υπουργείο, που τα μόνα μέτρα που πήρε είναι δύο μάσκες και ένα παγουρίνο ανά παιδί, προσβάλλοντας έτσι την νοημοσύνη και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά σας, απαιτούμε:

·        Ολιγομελή τμήματα με ανώτατο αριθμό μαθητών ανά τμήμα τους 15.

·        Προσλήψεις καθαριστριών σε κάθε σχολείο, που θα είναι παρούσες καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού προγράμματος.

·        Μόνιμους εκπαιδευτικούς για τα χιλιάδες κενά των σχολείων μας και προσλήψεις αναπληρωτών για τις έκτακτες ανάγκες.

·        Άμεσες προσλήψεις εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα σχολεία ως υπεύθυνοι COVID19.

Αγαπητοί γονείς, οφείλουμε να κρατήσουμε τα σχολεία μας ανοιχτά και ασφαλή. Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την διδασκαλία στην τάξη.

Αυτό που μας ενώνει είναι τα παιδιά σας – οι μαθητές μας. Ο αγώνας κοινός.

“Καίγεται” πευκόδασος στο Τρίκορφο Ναυπακτίας (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

 

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr