ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Στις 17:00 η υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου την Πέμπτη – Μέχρι τα μεσάνυχτα ανοικτός ο Μητροπολιτικός Ναός

Αγρίνιο: Στις 17:00 η υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου την Πέμπτη – Μέχρι τα μεσάνυχτα ανοικτός ο Μητροπολιτικός Ναός

Αγρίνιο: Στις 17:00 η υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου την Πέμπτη – Μέχρι τα μεσάνυχτα ανοικτός ο Μητροπολιτικός Ναός

Η επίσημη υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη (16.11.23) στην πλατεία Δημοκρατίας, στο κέντρο του Αγρινίου.

Το πανίερο αυτό θησαύρισμα της Εκκλησίας θα κομίσει ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ με τη συνοδεία Πατέρων της Ιεράς Μονής, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Μετά την υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό, επικεφαλής του Κλήρου, των Αρχών και του Λαού, η Τιμία Κάρα θα μεταφερθεί με λιτανευτική πομπή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου, όπου θα τελεστεί η Δοξολογία και η Ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και συμπροσευχομένου του Καθηγούμενου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντος Εφραίμ.

Η Τίμια Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, όπου καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 6:00 το πρωί έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα υποδοχής και των Ακολουθιών στο Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής:

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΩΡΑ 17:00:  Επίσημη Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Κεντρική Πλατεία του Αγρινίου, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, του Ιερού Κλήρου και των Αρχών της Πόλεως και εκκίνηση Πομπής προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου.

ΩΡΑ 17:30:  Τέλεση Δοξολογίας,

Προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού

Αντιφώνηση υπό του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντος Εφραίμ.

ΩΡΑ 18:00: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

ΩΡΑ  21:00:  Ιερά Αγρυπνία.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΩΡΑ 07:00:  Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

ΩΡΑ 12:00:  Ιερά Παράκλησις εις τον Αγιον Ιωάννην τον Χρυσόστομον.

ΩΡΑ 17:00:  Ακολουθία Ιερού Ευχελαίου.

ΩΡΑ 21:00:  Ιερά Αγρυπνία, ιερουργούντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντος Εφραίμ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 18  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΩΡΑ 07:00:  Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

ΩΡΑ 12:00:  Ιερά Παράκλησις εις τον Αγιον Ιωάννην τον Χρυσόστομον.

ΩΡΑ 18:00:  Ακολουθία Αναστάσιμου Εσπερινού.

ΩΡΑ 19:00:  Ομιλία από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, με θέμα: «Ἄνω σχῶμεν τὰς καρδίας», στην αίθουσα της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου.

ΩΡΑ  21:00:  Ιερά Αγρυπνία.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΩΡΑ 07:00: Αναστάσιμος Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ.

ΩΡΑ 12:00: Ιερά Παράκλησις εις τον Αγιον Ιωάννην τον Χρυσόστομον.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ