ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Στην επόμενη δημοτική περίοδο η παιδική χαρά στον Άγιο Γρηγόριο

Αγρίνιο: Στην επόμενη δημοτική περίοδο η παιδική χαρά στον Άγιο Γρηγόριο

Αγρίνιο: Στην επόμενη δημοτική περίοδο η παιδική χαρά στον Άγιο Γρηγόριο

Για την επόμενη δημοτική περίοδο μετατέθηκε η δημιουργία παιδικής χαράς στον Άγιο Γρηγόριο, στο Αγρίνιο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, δεν πέρασε η απευθείας αγορά του οικοπέδου από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ολόκληρο το δημοσίευμα: 

Δεν βρήκε τη συναίνεση που απαιτούσε στην αντιπολίτευση του Δήμου Αγρινίου και έτσι το θέμα που ήρθε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απευθείας αγοράς ακινήτου, προκειμένου να μετατραπεί σε κοινόχρηστος χώρος και συγκεκριμένα σε παιδική χαρά, δεν πέρασε.

Για την έγκριση της απευθείας αγοράς απαιτούνταν πλειοψηφία δύο τρίτων στο Δημοτικό  Συμβούλιο, με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης όμως να μην συναινούν, αντιδρώντας κυρίως στο προεκλογικό timing που ήρθε το θέμα.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο, ιδιοκτησίας του Πιστωτικού Συνεταιρισμού «Αιτωλική Πίστη», περίπου 280 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκεται επί της οδού Λάρνακος, στην περιοχή του Αγίου Γρηγορίου, με την τιμή του να εκτιμάται το πολύ στις 50.000 ευρώ. Το εν λόγω οικόπεδο που βρίσκεται στη ζώνη προσαρμογής του παλαιού σχεδίου πόλης, δηλαδή στην ζώνη σύνδεσης του σχεδίου πόλης με την επέκτασή του.

Ο επικεφαλής του «Αγρίνιο Μπορείς» Π. Καψάλης πρότεινε αντί για απευθείας αγορά του ακινήτου ο Δήμος να προχωρήσει με μια πράξη αναλογισμού, ενώ παράλληλα εξέφρασε και επιφυλάξεις για την καταλληλότητα του οικοπέδου, επικαλούμενος τεχνικά θέματα και την υψομετρική διαφορά του οικοπέδου, εκτιμώντας ότι έτσι θα είναι τεράστιο το κόστος για το Δήμο, προκειμένου να διαμορφωθεί ο κοινόχρηστος χώρος.

Το timing προκάλεσε και την αντίδραση του Π. Ζέρη από την «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα ήταν καλύτερο το θέμα να το δει το επόμενο δημοτικό συμβούλιο για να μην υπάρξει τώρα η υπόνοια για προεκλογικό ρουσφέτι.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Δ. Τζιώλης, απάντησε αναφορικά με το χρόνο που ήρθε το θέμα για απόφαση, ότι προηγήθηκε μια ατέρμονη διαδικασία πολλών ετών της πολεοδομίας με την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας για το συγκεκριμένο οικόπεδο. Ο χαρακτηρισμός του οικοπέδου μάλιστα είχε γίνει με την αναθεώρηση του σχεδίου πόλης το 1991…! «Δεν το δημιουργήσαμε εμείς το ζήτημα, ούτε εμείς είπαμε ότι θα γίνει παιδική χαρά εκεί. Πάμε να λύσουμε ζητήματα του παρελθόντος, που εκκρεμούν εδώ και 35 χρόνια» ανέφερε με τη σειρά του ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου.

Παρ’ όλα αυτά το θέμα δεν πέρασε και πιθανότατα θα αντιμετωπιστεί μετά τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου στην επόμενη δημοτική περίοδο ή θα συνεχίσει να σέρνεται…

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Το Αγρίνιο υποδέχθηκε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ξενιάς στον Άγιο Χριστόφορο (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ