ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Στην αναμονή οι «νταντάδες της γειτονιάς»

Αγρίνιο: Στην αναμονή οι «νταντάδες της γειτονιάς»

Αγρίνιο: Στην αναμονή οι «νταντάδες της γειτονιάς»

Στην αναμονή οι «νταντάδες της γειτονιάς» στο Αγρίνιο όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, στην οποία ο Κώστας Καλαντζής μεταξύ άλλων τονίζει: «Πρώτα καλύπτουμε ζωτικές ανάγκες  από το ΕΣΠΑ, αξιολογούμε προτεραιότητες»

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Σε αρκετούς δήμους σε όλη την χώρα έχει ξεκινήσει να ενεργοποιείται το πρόγραμμα “νταντάδες της γειτονιάς”, το οποίο τρέχει μέσω του ΕΣΠΑ, αλλά και από ΜΚΟ ανά τη χώρα, που θέλουν να αναλάβουν αυτό το έργο

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη εβδομάδα ο δήμος Λευκάδας εξέδωσε ανακοίνωση με οδηγίες προς τους ενδιαφερόμενους να εγγραφούν στο Μητρώο Επιμελητών για την δράση. Το συγκεκριμένο μητρώο θα περνά από έλεγχο από το αρμόδιο υπουργείο, ώστε να υπάρχει έλεγχος για το ποιος μπορεί να αναλάβει μια τέτοια υπηρεσία.

Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει να σχεδιάζεται από πέρυσι στην Λευκάδα και η πρόσκληση από τον δήμο εκδόθηκε στις 18 Οκτωβρίου, κάτι που δεν συνέβη στο Αγρίνιο.

Ο Κώστας Καλαντζής

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κώστας Καλαντζής εξηγεί στην “Σ” ότι ήταν θέμα προτεραιοτήτων. «Μας προσέγγισαν και κάποιες ΜΚΟ για να το ενεργοποιήσουμε, αλλά θεωρήσαμε ότι θέλουμε να δούμε τις δυνατότητες μέσω ΕΣΠΑ. Θέλω να είναι ειλικρινής, οι ανάγκες μας είναι τόσο μεγάλες στα ουσιαστικά θέματα επιβίωσης και πρόνοιας, ώστε τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν σημασία, αφού έχουν λυθεί τα υπόλοιπα! Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι απορρίπτουμε την ιδέα συνολικά. Μέχρι φέτος είχαμε κρίνει ότι δεν ήταν στις μείζονες προτεραιότητες του δήμου Αγρινίου και διαθέσαμε τα κονδύλια του ΕΣΠΑ όσο πιο ουσιαστικά γινόταν. Όμως με το άνοιγμα των νέων χρηματοδοτήσεων από το νέο πρόγραμμα μπορούμε να το δούμε. Αν οι ζωτικές ανάγκες που έχουν οι συμπολίτες μας είναι καλυμμένες δεν θα είναι άσχημη ιδέα”, εξήγησε ο κ. Καλαντζής.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι οδηγίες εγγραφής στο Μητρώο Επιμελητών του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς» έχουν ως εξής:

-Για να πιστοποιηθείτε ως επιμελητής/επιμελήτρια στο Μητρώο Επιμελητών του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς» θα πρέπει να ολοκληρώσετε επιτυχώς την ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής της αίτησης

-Η διαδικασία περιλαμβάνει την ταυτοποίησή σας ως χρήστη, την αποτύπωση των προσωπικών σας στοιχείων επικοινωνίας, την υποβολή πιστοποιητικών ακαδημαϊκών γνώσεων, πρώτων βοηθειών και υγείας και πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα της παροχής υπηρεσίας με συνδυασμό αυτόματης και χειρόγραφης συμπλήρωσης.

-Η διαδικασία εγγραφής ενδέχεται να μην ολοκληρωθεί αυθημερόν. Στην περίπτωση αυτή η αίτησή σας εκκρεμεί και βρίσκεται σε διαδικασία επεξεργασίας.

-Μετά την επιτυχημένη εγγραφή σας στο Μητρώο Επιμελητών, είστε πλέον πιστοποιημένος επιμελητής/επιμελήτρια.

Τι κάνει ένας επιμελητής/ μια επιμελήτρια:

·         Παρέχει υπηρεσίες φύλαξης και φροντίδας στα βρέφη και νήπια μιας ή περισσότερων οικογενειών.

·         Η ηλικία των βρεφών και νηπίων που φροντίζει είναι από 2 μηνών έως 2,5 ετών.

·         Η φροντίδα παρέχεται στο σπίτι του παιδιού ή στο σπίτι του επιμελητή/τριας κατόπιν συνεννόησης με τον γονέα.

·         Η παροχή υπηρεσιών από τους επιμελητές γίνεται τις ημέρες και ώρες που    δηλώνουν διαθεσιμότητα, κατόπιν συνεννόησης με τον γονέα.

·         Για την παροχή μιας πιο ολοκληρωμένης εικόνας στους γονείς, η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα να αναρτηθούν προαιρετικά και όχι υποχρεωτικά κάποια στοιχεία αυτοπαρουσίασης (link), όπως πρόσφατη φωτογραφία (απλή τύπου jpeg) και βιογραφικό σημείωμα ή να συμπληρωθούν λίγα λόγια για να παρουσίαση.

Συνεργασία με τους γονείς:

·         Εφόσον υπάρξει σε επαφή με τον ενδιαφερόμενο γονέα θα γίνει προσωπική συνεννόηση για τον τρόπο της συνεργασίας. Αυτό θα αφορά τις ημέρες και ώρες φροντίδας του παιδιού, το πρόγραμμα που θα υπάρχει καθημερινά και την διάρκεια της συνεργασίας.

Για διευκόλυνση:

·         πρέπει να έχουν οι ενδιαφερόμενοι σημειωμένους τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στην εφαρμογή Τaxisnet προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα.

·         πρέπει να έχετε σκανάρουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά/πιστοποιητικά που αναφέρονται παραπάνω (Απαραίτητα πιστοποιητικά για την εγγραφή σας στο Μητρώο Επιμελητών) ώστε να διευκολυνθούν κατά την υποβολή.

Συμπληρώνοντας την αίτηση βήμα προς βήμα:

Μόλις βρεθείτε στην πρώτη σελίδα της εφαρμογής, πατείστε ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ. Το σύστημα θα σας ζητήσει να συμπληρώσετε τους προσωπικούς σας κωδικούς taxisnet καθώς και τον μοναδικό κωδικό OTP που θα λάβετε στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχετε δηλώσει προηγουμένως στο ΕΜεΠ.

Μόλις μπείτε με επιτυχία στο σύστημα μεταφέρεστε στην ΕΝΟΤΗΤΑ Α – ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, όπου εμφανίζονται αυτόματα όλα τα στοιχεία ταυτότητας σας που είναι διαθέσιμα από τα διασυνδεδεμένα συστήματα.

Σε περίπτωση που αυτά δεν εμφανιστούν συμπληρωμένα, παρακαλούμε να  συμπληρωθούν από εσάς.

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Η Περιφέρεια μοχλός προβολής και προώθησης των αγροδιατροφικών προϊόντων της Ολυμπιακής Γης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ