ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΑγρίνιο: Στη δουλειά με το ηλεκτρικό ποδήλατο – Εγκαινιάζονται νέες συνήθειες

Αγρίνιο: Στη δουλειά με το ηλεκτρικό ποδήλατο – Εγκαινιάζονται νέες συνήθειες

Αγρίνιο: Στη δουλειά με το ηλεκτρικό ποδήλατο – Εγκαινιάζονται νέες συνήθειες

Πρώτη ημέρα της πιλοτικής εφαρμογής του συστήματος και αρκετοί είναι οι δημότες του Αγρινίου που θέλησαν να …εγκαινιάσουν τα ηλεκτρικά ποδήλατα χρησιμοποιώντας τα για τις μετακινήσεις τους.

Δεκάδες άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου να αγκαλιάσει το εγχείρημα της μετακίνησης με ηλεκτρικά ποδήλατα κατά την πρεμιέρα λειτουργίας του συστήματος. Επαγγελματίες το είδαν ως ευκαιρία να απαλλαγούν από τη χρήση άλλου οχήματος και να διευκολυνθούν κατά την υλοποίηση του ημερήσιου προγράμματός τους.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του γνωστού δικηγόρου Γιώργου Κωστακόπουλου ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι κατάφερε μέσα σε μικρό  διάστημα να διεκπεραιώσει εύκολα μια σειρά από επαγγελματικές υποχρεώσεις μέσα στο κέντρο της πόλης.

 

 

 

Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου, μέχρι τις 11 το πρωί περισσότερα από 100 άτομα είχαν κατεβάσει την ειδική εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο και είχαν εγγραφεί  στο σύστημα. Η χρήση του συστήματος γίνεται είτε με τη χρήση της εφαρμογής AgrinioBikes, η οποία είναι διαθέσιμη σε iOS και Android, είτε με τη χρήση της ηλεκτρονικής RFID κάρτας. Κάρτες μπορούν να προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου στο κτήριο της οδού Δαγκλή 27.  

Η ηλεκτροκίνηση, ιδίως όταν τα σημεία του δρόμου είναι ανηφορικά, δίνει την αναγκαία  ώθηση στον ποδηλάτη να ανταποκριθεί με χαρακτηριστική άνεση. Θα πρέπει όμως να μην ξεχνάμε  ότι και για τα ποδήλατα ισχύει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και οι αναβάτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχήματος.

 

Πάτρα: Eκανε Astrazeneca διότι μπερδεύτηκε και άρχισε να …στολίζει

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr