ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: σπίτι κολαστήριο με σκυλιά και κουφάρια ζώων στον παλιό Άγιο Χριστόφορο

Αγρίνιο: σπίτι κολαστήριο με σκυλιά και κουφάρια ζώων στον παλιό Άγιο Χριστόφορο

Αγρίνιο: σπίτι κολαστήριο με σκυλιά και κουφάρια ζώων στον παλιό Άγιο Χριστόφορο

Στην περιοχή της δεξαμενής στον Άγιο Χριστόφορο, στο Αγρίνιο, σε σπίτι του οποίου ο ιδιοκτήτης πέθανε πρόσφατα, εντοπίστηκαν σκυλιά σε πολύ κακή κατάσταση. Στο σπίτι, το οποίο πλέον δε κατοικείται, εντοπίστηκαν από την αστυνομία και τις αρμόδιες υπηρεσίες που κλήθηκαν, ζώα εγκαταλελειμμένα σε άθλια κατάσταση, κουφάρια ζώων, μετά από καταγγελίες πολιτών.

Ο άνθρωπος που τα μάζευε και έχει φύγει από την ζωή ήταν ΑΜΕΑ, από την περιοχή του Παναιτωλίου και πέθανε πριν από 40 ημέρες. Η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη της μητέρας του αποθανόντος αλλά αφέθηκε ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα.

Ο δήμος Αγρινίου ειδοποιήθηκε αλλά λόγω της 28ης Οκτωβρίου οι υπηρεσίες ήταν … κλειστές και θα αναλάβουν δράση από … Δευτέρα. Σήμερα έγινε η αφαίρεση των ζώντων ζώων από το κολαστήριο που ζούσαν, ενώ αρκετοί φιλόζωοι έσπευσαν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούσε ο καθένας.

Για τον συγκεκριμένο άνθρωπο υπήρξε καταγγελία και για ζώα που είχε σε κτήμα στο Παναιτώλιο λίγο καιρό πριν. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας έδωσε εντολή τα ζώα να δοθούν σε μεσεγγυητή και στην συνέχεια να ελεγχθεί η κατάσταση τους από κτηνίατρο και ακολούθως θα γίνει προσπάθεια να δοθούν για υιοθεσία.

Ίσως να είναι η πρώτη φορά που εισαγγελία και αστυνομία ασχολήθηκαν πολύ σοβαρά με μια τέτοια υπόθεση. Στο μεταξύ ο συγκεκριμένος χώρος χρήζει άμεσης απομάκρυνσης των σκουπιδιών και απολύμανσης του χώρου.

agrinionet.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ