ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Σοβαρή παρενέργεια σε παιδί 2,5 ετών μετά από εμβολιασμό

Αγρίνιο: Σοβαρή παρενέργεια σε παιδί 2,5 ετών μετά από εμβολιασμό

Αγρίνιο: Σοβαρή παρενέργεια σε παιδί 2,5 ετών μετά από εμβολιασμό

Την περίπτωση μιας σοβαρής παρενέργειας σε παιδί 2,5 ετών μετά τον εμβολιασμό κατά της ανεμοβλογιάς στο Αγρίνιο, αναδεικνύει η εφημερίδα “Συνείδηση”, θίγοντας παράλληλα το μείζον ζήτημα των ελλείψεων στη Δημόσια Υγεία.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα,  το παιδί παρουσίασε σοβαρά νευρολογικά προβλήματα μετά τον εμβολιασμό και η οικογένεια μπήκε σε μια άνευ προηγουμένου περιπέτεια. 

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Όσα έζησε η χώρα και ο κόσμος μέσα στην δίνη της πανδημίας και όσα απίθανα ακούστηκαν σχετικά με τα εμβόλια από ειδικούς και μη, έχουν περιθωριοποιήσει τις ελάχιστες, αλλά υπαρκτές περιπτώσεις άτυχων συμπολιτών μας, στους οποίους έλαχε κάποιο μόνιμο πρόβλημα είτε από την νόσηση, είτε (σπανιότατα) από το εμβόλιο.

Κανείς σώφρων άνθρωπος άλλωστε δεν θεωρεί ότι σε ολόκληρο τον νομό δεν υπήρξαν περιπτώσεις σπανιότατων (το επισημαίνουμε) παρενεργειών.

Στην περιοχή του Αγρινίου υπάρχει οικογένεια που αποδεδειγμένα είχε την ατυχία να δει το μικρό της παιδί να παρουσιάζει σοβαρά νευρολογικά ζητήματα την εποχή αμέσως μετά τον εμβολιασμό κατά της ανεμοβλογιάς.

Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να παρουσιαστούν τα προσωπικά της στοιχεία αλλά η «Σ» μίλησε απευθείας με τους άτυχους συμπολίτες μας, οι οποίοι, να σημειωθεί, κάθε άλλο παρά «ψεκασμένοι» είναι, όντες όλοι εμβολιασμένοι κατά της Covid-19.

Επίσης, οι άνθρωποι δεν ενοχοποιούν κάποιον και δεν κατηγορούν την επιστήμη για την ατυχία που τους βρήκε. Αντίθετα, διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τις σπανιότατες περιπτώσεις που έχουν προκύψει.

Σύμφωνα με την μητέρα της οικογένειας, το παιδί της, ηλικίας 2,5 ετών, αμέσως μετά τον εμβολιασμό άρχισε να κάνει σοβαρές επιληπτικές κρίσεις, με κίνδυνο της ζωής του. Υπήρχαν ημέρες ακόμη και με 40 κρίσεις σε μια μέρα, κατάσταση η οποία είχε γίνει τραγική.

Η οικογένεια βρήκε έναν ειδικό παιδονευρολόγο στην Αθήνα, αφού ασφαλώς διαπίστωσε ότι σε τοπικό επίπεδο δεν υπάρχει καμία μέριμνα και καμία δημόσια Υγεία.

Η διάγνωση ήταν ότι η επιληψία που εμφανίστηκε στο παιδί κατά πάσα πιθανότητα πυροδοτήθηκε από μια διαδικασία μετά τον εμβολιασμό που εμφανίζεται σε λιγότερες από 1 στις 10.000 περιπτώσεις στα μικρά παιδιά. Κυριολεκτικά σαν να τραβάς τον πρώτο αριθμό του λαχείου, αλλά από την ανάποδη…

Η οικογένεια άρχισε να ανεβοκατεβαίνει συνεχώς στην Αθήνα και στην πορεία με την εξαιρετική φροντίδα του ειδικού παιδονευρολόγου και την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή (παρότι η περίπτωση είναι ανθεκτική στην φαρμακευτική αντιμετώπιση) οι κρίσεις περιορίστηκαν στις τρεις ή τέσσερις κι αυτές στον ύπνο του παιδιού συνήθως.

Παράλληλα, εξαλείφθηκε η πιθανότητα κάποια μόνιμης εγκεφαλικής πάθησης ενώ το παιδί συνεχίζει να αναπτύσσεται κανονικά εδώ και ένα και πλέον χρόνο, να μιλά κανονικά και να είναι πανέξυπνο.

Αλλά το πρόβλημα παραμένει και δεν υπάρχει καμία βοήθεια από το οργανωμένο κράτος. Η οικογένεια συνεχίζει να μετακινείται, οι εξετάσεις είναι δαπανηρές (αλλά τουλάχιστον σχετικά αποτελεσματικές).

Η θεραπεία που φέρεται ως ελπιδοφόρα παγκοσμίως σχετίζεται με την χρήση ελαίου κάνναβης που όμως στην Ελλάδα και σε όλο τον προηγμένο κόσμο είναι παράνομη, παρότι συχνά συγχέεται με την θεραπεία του CBD που είναι μόνιμη αλλά όχι το ίδιο. Κι αυτό γιατί το έλαιο κάνναβης περιέχει ΤHC, ουσία εξαιρετικά ψυχοδραστική.

Θυμίζουμε ότι δεν πρόκειται για κάποιους δημόσιους κατήγορους ή για αρνητές της επιστήμης. Οι συμπατριώτες μας (από χωριό της περιοχής, δραστηριοποιούνται στο Αγρίνιο) είναι μόνοι τους, αφού ο νομός δεν έχει περίθαλψη και η Πολιτεία δεν έχει φροντίσει να ασχοληθεί με τις σπάνιες περιπτώσεις που οι γιατροί κρίνουν ότι το εμβόλιο έχει πυροδοτήσει σοβαρή παρενέργεια.

Με λίγα λόγια, το ερώτημα είναι απλό: οι άνθρωποι αυτοί θα αφεθούν να σηκώσουν μόνοι τους τον σταυρό που τους έλαχε; Δεν υπάρχει κάποια επίσημη ερευνητική διαδικασία;

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

2ο ΓΕΛ Αγρινίου: Διάκριση του μαθητή Πετράκη Εμμανουήλ στην 39η εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr