Αγρίνιο: "Σηκώστε να χορέψουμε" - Η μεγάλη γιορτή του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ (εικόνες & video)

Σε ένα κλίμα χαράς και κεφιού ενώ θα τους συντροφεύει η γνωστή Αγρινιώτικη παραδοσιακή ορχήστρα SibeMoria, με την Βασιλική Καμζέλα στο τραγούδι

gea-teleti-lixis-agrinio

Με μεράκι για τους παραδοσιακούς χορούς και αίσθημα ευθύνης απέναντι στις λαϊκές παραδόσεις του τόπου, ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ) πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας 17/06/24 τη μεγάλη του γιορτή για το κλείσιμο της χορευτικής περιόδου 2023-2024

….Σηκώστε να χορέψουμε ….. ο τίτλος της τελετής λήξης όλων των τμημάτων του Λαογραφικού Ομίλου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου. Η τελετή λήξης έλαβε στον αύλειο χώρο των αποθηκών Παπαστράτου στο Αγρίνιο.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή κατά τη διάρκεια της οποίας όλοι οι συντελεστές του έργου που παράγεται στα επιμέρους τμήματα του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ, παρουσίασαν με τον μοναδικό τρόπο που τους χαρακτηρίζει αποσπάσματα από τη δουλειά τους.

Βέβαια, όλα αυτά μέσα σε ένα κλίμα χαράς και κεφιού ενώ θα τους συντροφεύει η γνωστή Αγρινιώτικη παραδοσιακή ορχήστρα SibeMoria, με την Βασιλική Καμζέλα στο τραγούδι.

Μακεδονία, Δ. Θράκη, Λήμνος και Λέσβος, Θεσπρωτία, Μ. Ασία, Γουμένισσα, Αιτωλοακαρνανία, Θεσσαλία και Νάξος, ήταν οι περιοχές σταθμοί της πατρίδας μας που χορεύτηκαν στην πιο γνήσια και αυθεντική τους μορφή από τις Χορεύτριες και τους Χορευτές του Ομίλου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με όλα τα επιμέρους τμήματα του Ομίλου να χορεύουν με σεμνό και παράλληλα αυθεντικό τρόπο προκαλώντας τον θαυμασμό και τα χειροκροτήματα όλων.

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα πανηγυρικό τρόπο, με τον χαιρετισμό από όλους τους συμμετέχοντες και μέσα σε ένα καταιγισμό χειροκροτημάτων από το πολυπληθές κοινό της πόλης που την παρακολούθησε.

Ο Έφορος του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ για τη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης, αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί και να ευχαριστήσει τις χορεύτριες και χορευτές του Ομίλου και τις οικογένειές τους, καθώς και τον χοροδιδάσκαλό του κ. Γιώργο Τσελίκα.

Επίσης, ευχαριστεί ιδιαίτερα το προσωπικό της ΓΕΑ, τους επίσημους χορηγούς όπως αναφέρονται στα έντυπα των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής επικοινωνίας του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αγρίνιο: Συναυλία βυζαντινής μουσικής στην Αγία Τριάδα (εικόνες – video)

Την χορωδία διηύθυνε ο Πρόεδρος του συλλόγου Ανδρέας Φούκας