ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Σε κλίμα συγκίνησης το επίσημο μνημόσυνο για τους «120»

Αγρίνιο: Σε κλίμα συγκίνησης το επίσημο μνημόσυνο για τους «120»

Αγρίνιο: Σε κλίμα συγκίνησης το επίσημο μνημόσυνο για τους «120»

Τελέστηκε το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου το  επίσημο Μνημόσυνο για τους πατριώτες που  εκτελέστηκαν τη Μεγάλη Παρασκευή του 1944.

Αμέσως μετά στον τόπο της θυσίας, στην Πλατεία 120, τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης επιμνημόσυνη δέηση.

 

Η  Ιστορικός – Ερευνήτρια Ανθή Παπαθανασίου αναφέρθηκε με συγκίνηση στη σημασία της ημέρας : «Εμείς,  σήμερα,  ανατρέχοντας στη μνήμη υψώνουμε το τραύμα ψηλά καλώντας τα ονόματα των μαρτύρων. Σταθερά στο χρόνο για να συντηρείται η διάρκεια των ανεκτίμητων γεγονότων και προσώπων που έγιναν μοίρα μας και προορισμός μας. Με την απόδοση τιμής έχει ο τόπος μας σηματωρό και συντάσσει το ημερολόγιο της εποχής του».

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιούλη Μαρούση απήγγειλε το ποίημα του Π.Χατζόπουλου «Στου κρανίου τον τόπο». Ενώ ο κ. Σπύρος – Νικήτας Τσαμίχας απήγγειλε ποίημα του παππού του Σπύρου Τσαμίχα.

Αμέσως μετά ακολούθησε  κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο  Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, τον αντιπρ. του ΔΣ Ν. Θεοδωρόπουλο,  τον πρώην Δήμαρχο και Βουλευτή Ι. Βαινά, τον πρώην Δήμαρχο Π. Μοσχολιό,τον επικεφαλής του «Αγρίνιο Μπορείς»  Π. Καψάλη,  τον επικτης  «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας»Σταύρο Καμμένο, τον πρ. της Κ.Αγρινίου Αντώνη Τζογάνη, τον Αντιδ. Πρεβέζης Κ.Κουμπη, τον πρ. του μαρτυρικού χωριού ΚρυοπηγήΙ.Τσούτση, τονεκπρ. της παράταξης Ανυπότακτο Αγρίνιο Γ.Κατσιγιάννη, εκπρ. της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑΑ.Ρήγα,   την  Στάμου – Μασαλή Αλίκη, πρ. παραρτήματος της Ε.Α.Α.Σ Αιτ/νίας, τονπρ. του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου Δημήτρη Τσούνη, την Αντιπρόεδρο του ΠΕΡ. ΤΜ. ΕΕΣ Τσιρώνη Δήμητρα, τον αν. ΔντηΑκαρνανιας  Κ. Σπυρόπουλος, τον  Διοικητή  ΠΥ Αγρινίου Ευστράτιο Πετράκη, την Διευθύντρια της Δημοτικής Αστυνομίας Α.Σκιαδά  και συγγενείς των εκτελεσθέντων.

 

Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρίνιου.

Ανοιξιάτικο Αμφιλοχίας: Τέσσερις οικισμοί γεμάτη ομορφιά (ΔΕΙΤΕ VIDEO)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ