ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Σε κλίμα  συγκίνησης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση  για τα θύματα του βομβαρδισμού τη Μεγάλη Τετάρτη 1941

Αγρίνιο: Σε κλίμα  συγκίνησης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση  για τα θύματα του βομβαρδισμού τη Μεγάλη Τετάρτη 1941

Αγρίνιο: Σε κλίμα  συγκίνησης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση  για τα θύματα του βομβαρδισμού τη Μεγάλη Τετάρτη 1941
  • Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στον αύλειο χώρο του κτιρίου της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος, στο σημείο όπου τοποθετήθηκε τιμητική επιγραφή.

Ο Δήμος Αγρινίου  και ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου,  ογδόντα  χρόνια μετά τον βομβαρδισμό της πόλης του Αγρινίου από τους Γερμανούς, τίμησαν τη θυσία των συμπατριωτών μας.

Στεφάνι κατέθεσαν ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου,  ο  πρόεδρος του Συνδέσμου  Δημήτριος Τσούνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Φαρμάκης,  η αντιδήμαρχος Μαρία Παπαγεωργίου,  εκπρόσωποι των  οικογενειών Μουμουγιάννη, Τόντου, Λαμπράκη και εις μνήμη Σπ. Τόντου συνάδελφοι και συντοπίτες του.

 «Σαν σήμερα,  πριν από 80 χρόνια,  οι κατακτητές χτύπησαν αμάχους και σκότωσαν αθώους προκειμένου να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα. Τιμούμε τη μνήμη των Αγρινιωτών αγωνιστών συμβάλλοντας στην ανάδειξη του σημείου όπου θυσιάστηκαν και είναι εμφανή τα θραύσματα από τις βόμβες. Ας είναι αιωνία η μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν για να πνέει στον τόπο μας άνεμος ελευθερίας», ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Ο πρόεδρος  του  Συνδέσμου  Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου Δημήτριος Τσούνης αναφέρθηκε στα θύματα του βομβαρδισμού  καθώς και τον τότε υπεύθυνο για την Πολιτική Προστασία του Αγρινίου Υπομοίραρχο Τόντο Σπυρίδωνα που ήταν το πρώτο θύμα του βομβαρδισμού.

Δείτε τις φωτογραφίες από την εκδήλωση τιμής και μνήμης: 

 

Διαβάστε επίσης: Δήμος Αγρινίου: Ας βοηθήσουμε τους ήρωες του Make-A-Wish Ελλάδος να βρουν την Ιθάκη τους!

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr