ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Διαμαρτυρία Εργατικού Κέντρου για την κατάσταση στην Υγεία (εικόνες)

Αγρίνιο: Διαμαρτυρία Εργατικού Κέντρου για την κατάσταση στην Υγεία (εικόνες)

Αγρίνιο: Διαμαρτυρία Εργατικού Κέντρου για την κατάσταση στην Υγεία (εικόνες)

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας η σημερινή και με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΠΥ και ακολούθως στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, συνταξιούχων και άλλων φορέων, τόνισαν την ανάγκη να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η κινητοποίηση άρχισε στις 10.30 το πρωί έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΠΥ και συνεχίστηκε στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Στόχος της διαμαρτυρίας ήταν να εκφραστεί η αντίθεση για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας συνολικά και να ασκηθεί κριτική στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας. Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν μέτρα που θα ενισχύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας ( ΕΣΥ) και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ( Π.Φ.Υ.) “με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές”. Τάχθηκαν επίσης  υπέρ της επίταξης του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση.

Ειδικά για το ζήτημα της πανδημίας υπογραμμίστηκε ότι θα πρέπει να εξασφαλιστούν αποτελεσματικά εμβόλια για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μιχάλης Κατσιγιάννης τόνισε την ανάγκη στήριξης του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων καθώς και προστασίας των ανέργων ενώ, με αφορμή τις επικείμενες δίκες αγροτών για συμμετοχή τους σε παλαιότερες κινητοποιήσεις, υπογράμμισε ότι η ποινικοποίηση δεν πρόκειται να σταματήσει την αγωνιστική δράση.

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr