ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαAgrinio Santa Run στις 29/12: «Έρχεται» για να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο

Agrinio Santa Run στις 29/12: «Έρχεται» για να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο

Agrinio Santa Run στις 29/12: «Έρχεται» για να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο

Ο αγώνας όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση” θα ξεκινήσει με πυροσβέστες της 5ης ΕΜΑΚ ντυμένους Άγιους Βασίληδες να κάνουν καταρρίχηση από ένα από τα κτίρια περιμετρικά της πλατείας Δημοκρατίας

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Μια σπουδαία διοργάνωση που έχει φανεί πως οι Αγρινιώτισσες και οι Αγρινιώτες την αναμένουν κάθε φορά με ιδιαίτερη προσμονή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στο Αγρίνιο.

Ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Αγρινίου σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου και με την συμμετοχή αθλητικών συλλόγων της πόλης μας, διοργανώνουν τον 4th Agrinio Night Run, όπου φέτος ο αγώνας θα είναι αφιερωμένος στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

Η διοργάνωση περιλαμβάνει έναν αγώνα δρόμου 1.000 μέτρων και έναν ακόμα 5.000 μέτρων στους οποίους μπορούν να λάβουν μέρος οι ενδιαφερόμενοι ανεξαρτήτως ηλικίας.

Είναι η δεύτερη χρονιά φέτος όπου ο αγώνας Agrinio Santa Run θα πραγματοποιηθεί με την φυσική παρουσία των συμμετεχόντων και δεν θα γίνει virtual, καθώς τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε πραγματοποιηθεί διαδικτυακά λόγω covid-19.

Ωστόσο, κάθε χρονιά οι συμμετοχές έσπαγαν κάθε ρεκόρ καθώς οι συμμετέχοντες ξεπερνούσαν τα 2.000 άτομα, ενώ φέτος οι προσδοκίες είναι ιδιαίτερα αυξημένες, καθώς μόνο το πρώτο 24ωρο που η πλατφόρμα συμμετοχών άνοιξε, δήλωσαν συμμετοχή στη σελίδα του αγώνα https://agriniosantarun.gr/ περισσότερα από 300 άτομα!

Ο Πρόεδρος του Φιλαθλητικού Συλλόγου Αγρινίου Λάμπρος Σκουφής μιλώντας στη «Σ» για τη φετινή διοργάνωση τόνισε:

Agrinio Santa Run στις 29/12: «Έρχεται» για να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο
Ο Λάμπρος Σκουφής

«Φέτος πυροσβέστες της 5ης ΕΜΑΚ ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες θα κάνουν καταρρίχηση από ένα από τα κτίρια περιμετρικά της πλατείας Δημοκρατίας και θα μοιράσουν δώρα, θα διοργανωθεί επίσης μουσική εκδήλωση. Την πρώτη ημέρα που ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής (Τέταρτη 29/11/22)  υπήρξαν περισσότερα από 300 άτομα που δήλωσαν συμμετοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος η διαδρομή του αγώνα εμπλουτίστηκε περισσότερο. Ενδεικτικά θα αναφέρω πως φέτος ο αγώνας θα περάσει από τον οδό Καζαντζή, όπου πρόσφατα δημιουργήθηκε το graffiti «Ανάδυση», ενώ η διαδρομή θα περάσει από δρόμους στολισμένους, ώστε ο κόσμος να το ευχαριστηθεί πολύ περισσότερο. Μέχρι και λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, όποιος επιθυμεί θα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο περίπτερο που θα έχουμε στήσει στην πλατεία Δημοκρατίας, απ’ όπου θα μπορεί  να παραλάβει και τη στολή του Άη Βασίλη για να συμμετάσχει. Αυτό γίνεται για να διευκολύνουμε όποιον πάρει απόφαση να συμμετάσχει την τελευταία στιγμή, αλλά και τον κόσμο που έρχεται από άλλες πόλεις για να συμμετάσχει στο Agrinio Santa Run.

Έρχονται από όλη την Αιτωλοακαρνανία, την Άρτα, τα Γιάννενα, στην Πάτρα, το Αίγιο, την Αθήνα κλπ. Την πρώτη χρονιά που έγινε ο αγώνας, το 2019, συμμετείχαν 2.200 άτομα, συμμετοχή που ξεπέρασε όχι μόνο τα δεδομένα του Αγρινίου, αλλά και τα δεδομένα αγώνων σε όλη την Ελλάδα. Τις δύο επόμενες χρονιές λόγω του covid-19 οι αγώνες δεν έγιναν με φυσική παρουσία. Επιλέξαμε να τους διοργανώσουμε διαδικτυακά. Αποστείλαμε παντού προσκλήσεις και στολές και ο κόσμος σε όποιο σημείο ήταν, όταν το επιθυμούσε έτρεχε μια διαδρομή φορώντας την στολή η οποία έγραφε -και θα γράφει και φέτος- Agrinio Santa Run, έβγαζε φωτογραφία και μας την έστελνε. Μέχρι και ο τότε Αμερικανός Πρέσβης είχε τρέξει με τη στολή αυτή, ενώ είχαμε λάβει φωτογραφίες από την Αμερική, το Λονδίνο, το Γιοχάνεσμπουργκ κλπ. Εκτός όμως από τρέξιμο, μπορούσε να κάνει κάποιος ποδήλατο ή και ορειβασία φορώντας τη στολή και αποστέλλοντας τη φωτογραφία σε εμάς, όπου στο τέλος τις δημοσιεύσαμε στο site και τα social media του αγώνα Agrinio Santa Run (Agrinio Santa Run – 4th Agrínio Santa Run και στη σελίδα https://agriniosantarun.gr/). Είχαμε λάβει φωτογραφία από ορειβάτη που την είχε βγάλει στην κορυφή του Σμόλικα. Και τις δυο χρονιές που η διοργάνωση είχε γίνει διαδικτυακά οι συμμετοχές ήταν περισσότερες από 2.000 άτομα.

Το Αγρίνιο έχει το εξής καλό στοιχείο. Αν ζητήσεις βοήθεια από τις Αγρινιώτισσες και τους Αγρινιώτες, ώστε να υλοποιηθεί μια διοργάνωση θα δείξουν μεγάλη προθυμία και θα κινητοποιηθεί άμεσα. Αυτό μας βοηθά στο στόχο μας. Θέλουμε το Αγρίνιο να γίνει αθλητικός προορισμός. Έρχονται για να συμμετάσχουν στο αγώνα άνθρωποι από πολλές περιοχές και διανυκτερεύουν και στην πόλη μας. Να θυμίσω πως στον πρώτο αγώνα που είχε διοργανωθεί η νικήτρια των 5.km ήταν από το Αίγιο. Φέτος ο αγώνας γίνεται για να στηρίξουμε την «Φλόγα». Κάθε χρόνο επιλέγουμε μια δομή του Αγρινίου για να τη στηρίξουμε με τα χρήματα που θα συγκεντρώσουμε από τον αγώνα, αλλά και μέσα από την διαφήμιση, αλλά και με το να ενημερώσουμε για το τι κάνει ο εκάστοτε σύλλογος που στηρίζουμε κάθε φορά».

Agrinio Santa Run

ΕΚΚΙΝΗΣΗ 5 km: ώρα 19:00 Κεντρική πλατεία Αγρινίου (πλατεία Δημοκρατίας)

Αφετηρία- Διαδρομή 5000 μέτρων: Kεντρική πλατεία Αγρινίου – Μπαιμπά – Θεοτοκοπούλου- Αγ. Χριστοφόρου –Υψηλάντου – Ι. Σταικου – Σαλακου-Καζαντζή-Τσικνιά– Πλατεία Ειρήνης – Σκαλτσοδήμου – Βλαχοπούλου – Προυσσιωτισσης-Καζαντζάκη– Ε. Βενιζέλου-Ηρώων Πολυτεχνείου – Πλατεία Χατζοπούλου – Δαγκλή – Μακρή-Γοργοποτάμου- Παναγοπούλου-Χαριλάου Τρικουπη. Τερματισμός: Πλατεία Δημοκρατίας Αγρίνιο.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ 1 km: ώρα 18:30 Κεντρική πλατεία Αγρινίου (πλατεία Δημοκρατίας)

Αφετηρία- Διαδρομή 1000 μέτρων: Kεντρική πλατεία Αγρινίου – Παπαστράτου – Σουλίου – Ζωοδόχου Πηγής – Σ. Τσικνιά – Καζαντζη – Ηλ. Ηλιού. Τερματισμός: Πλατεία Δημοκρατίας Αγρίνιο.

Ο Αγώνας θα γίνει με την υποστήριξη της Τροχαίας Αγρινίου.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΕΠΑΘΛΑ

Στο Αγώνισμα των 5 km, στους τρεις (3) πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα.

Σε όλους τους αθλητές-τριες που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα.

Έγραφες του Αγώνα: Οι εγγραφές των αγώνων θα είναι μέχρι Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα 5 km & 1 km θα γίνονται στα Γραφεία του Τμήματος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Πλατεία Μαβίλη (πρώην σιδηροδρομικού σταθμού τρένου) Τηλέφωνο πληροφοριών: 26413 60681-83-84.

Οι αθλητές και αθλήτριες του δρόμου του ενός (1) km μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022 στα γραφεία του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης από ώρα 08:00 – 14:00 και από 17:00 έως 21:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή και στους: Κωνσταντίνο Ρόμπολα, Αθανάσιο Δασκαλή, αφού πρώτα καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ο Γονέας ή ο κηδεμόνας των μαθητών-τριών που θα συμμετάσχουν στο δρόμο του 1km, περί της καλής υγείας τους.

Εγγραφές και στη σελίδα https://agriniosantarun.gr/

Νοσοκομείο Αγρινίου: Σε λειτουργία μόνο 2 από τα 6 χειρουργεία – Λίστες αναμονής με 400 ασθενείς  

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ