ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΑγρίνιο: “Φτερά” 7.800 ευρώ από λογαριασμό 30χρονου – Νέα υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης

Αγρίνιο: “Φτερά” 7.800 ευρώ από λογαριασμό 30χρονου – Νέα υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης

Αγρίνιο: “Φτερά” 7.800 ευρώ από λογαριασμό 30χρονου – Νέα υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης

Νέα υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης διερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου καθώς έκαναν “φτερά” 7.800 ευρώ  από τραπεζικό λογαριασμό 30χρονου.

Με το πρόσχημα κλειδώματος της τραπεζικής του κάρτας άγνωστοι κατόρθωσαν να αποσπάσουν,  μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής,  το υψηλό χρηματικό ποσό από το λογαριασμό του άνδρα.

Οι πολίτες οφείλουν να δείχνουν εγρήγορση για μην πέσουν θύματα ηλεκτρονικού «ψαρέματος» ( phishing) μέσω απατηλών μηνυμάτων email ή SMS. Τα μηνύματα αυτά, συνήθως αναφέρουν ότι «έχει παρατηρηθεί ύποπτη δραστηριότητα στο λογαριασμό σας ή στην κάρτα σας» ή ότι ο «λογαριασμός σας ή η κάρτα σας έχει κλειδωθεί ή απενεργοποιηθεί» και παρακινούν τα υποψήφια θύματά τους να ακολουθήσουν τις οδηγίες που υπάρχουν σε κάποιο σύνδεσμο (link) ο οποίος βρίσκεται μέσα στο ίδιο το email ή SMS.

Δυστυχώς, ο σύνδεσμος αυτός οδηγεί σε πλαστή ιστοσελίδα (παρόμοια για παράδειγμα με αυτή της τράπεζάς τους) όπου ανυποψίαστα καταχωρούν τους κωδικούς του e-banking τους, τα στοιχεία των πιστωτικών τους καρτών και τους κωδικούς μίας χρήσης (OTP) τα οποία υποκλέπτουν οι απατεώνες για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν παράνομες μεταφορές χρημάτων και αγορές αγαθών μέσω διαδικτύου, χρεώνοντας τους λογαριασμούς των θυμάτων τους.

Φωτογραφία αρχείου: in.gr

Αιτωλοακαρνανία: “Απόλυτη περιφρόνηση των κανόνων για τον κορωνοϊό”, διαπιστώνει o καθηγητής Τζανάκης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr