ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: “Φως στην αόρατη βία” – Έκθεση φωτογραφίας στην Παλαιά Δημοτική Αγορά

Αγρίνιο: “Φως στην αόρατη βία” – Έκθεση φωτογραφίας στην Παλαιά Δημοτική Αγορά

Αγρίνιο: “Φως στην αόρατη βία” –  Έκθεση φωτογραφίας στην Παλαιά Δημοτική Αγορά

“Φως στην αόρατη βία” είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας που αρχίζει την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στην Παλαιά Δημοτική Αγορά στο Αγρίνιο με αφορμή την Παγκόσμια  Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Την έκθεση διοργανώνει ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας  Κώστα Καλαντζή, η βία κατά των γυναικών, που εμφανίζεται με διάφορες μορφές (λεκτική, σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, οικονομική) αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που εντάσσεται στον πυρήνα των έμφυλων ανισοτήτων.

Για το λόγο αυτό, δυστυχώς, συνεχίζει να αποτελεί μια διαχρονικά εδραιωμένη κοινωνική παθογένεια, και μάλιστα, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Ο.Η.Ε. θέλοντας να καταδείξει ακριβώς αυτό ,έχει ανακηρύξει την 25η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα και στo πλαίσιo ευαισθητοποίησης της κοινότητας απέναντι στο έγκλημα της έμφυλης βίας, ο , της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Υγείας του Δήμου Αγρινίου διοργανώνει δράση, με τίτλο “Φως στην αόρατη βία” .

Συγκεκριμένα θα εκτεθούν έγχρωμοι φωτογραφικοί πίνακες που έχουν ως θεματική τις διάφορες μορφές της κακοποίησης των γυναικών. Η έναρξη της έκθεσης θα γίνει την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου  και ώρα 19:00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021.

Στο πλαίσιο της δράσης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, αλλά και για το έργο του Ξενώνα στην προσπάθεια εξάλειψης της μάστιγας αυτής, σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο.

Ο Σπ. Λιβανός ενέκρινε βιολογικό πρόγραμμα καταπολέμησης παρασίτου που πλήττει τα εσπεριδοειδή

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr