ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςAγρίνιο: “Αυλαία” για την Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. – Οι τέχνες πηγαίνουν σχολείο

Aγρίνιο: “Αυλαία” για την Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. – Οι τέχνες πηγαίνουν σχολείο

Aγρίνιο: “Αυλαία” για την Παιδική Σκηνή  του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. – Οι τέχνες πηγαίνουν σχολείο

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Αγρινίου άνοιξε την αυλαία της Παιδικής του Σκηνής για την περίοδο Χειμώνας 2021-2022 με τις επισκέψεις στα σχολεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Στα χρονικά λειτουργίας του θεάτρου και για πρώτη φορά φέτος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Παιδική Σκηνή του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου επισκέπτεται τα σχολεία του νομού μας και η παράσταση ανεβαίνει στο χώρο των παιδιών, στο σχολικό τους περιβάλλον, αντί στην αίθουσά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκπαιδευτική κοινότητα ανταποκρίθηκε  θετικά στην πρότασή μας και ήδη έχει κλείσει το Πρόγραμμα των επισκέψεων της Παιδικής παράστασης στα σχολεία που θα διαρκέσει μέχρι και μέσα Δεκεμβρίου.

Έτσι  οι τέχνες πηγαίνουν σχολείο και εξετάζονται στο πιο δύσκολο μάθημα… το παραμύθι!

Με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό οι μικροί μας φίλοι υποδέχονται την παράσταση

 «Τα παιδία παίζει» – ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.

Πρόκειται για μια παράσταση όπου το θέατρο, ο χορός και η μουσική υφαίνουν παραμύθια, μια παράσταση γεμάτη Μουσική και Χορό, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οδηγός μας και εμπνευστής η θεία Λένα της δεκαετίας του ΄50, η δημιουργός του πρώτου θεάτρου για παιδιά στην Ελλάδα. Η αγαπημένη θεία Λένα των παιδιών που μέσα από τα παραμύθια της συνόδεψε πολλούς στο μεγάλωμά τους.

διασκευή: ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ/ΔΩΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

σκηνοθεσία: ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ

βοηθός σκηνοθέτη: ΔΩΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

παίζουν  οι:

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΜΠΛΙΑΝΙΤΗ

ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ

ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΡΟΥΣΗ

 

Νεκρή γερακίνα από σκάγια στον υγρότοπο Αμβρακικού – “Παράνομες και κατακριτέες συμπεριφορές” καταγγέλλει ο Φορέας Διαχείρισης

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr