ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: “Άστραψε” και “βρόντηξε” ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου για την αρνητική εξέλιξη με τα πανεπιστημιακά τμήματα

Αγρίνιο: “Άστραψε” και “βρόντηξε” ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου για την αρνητική εξέλιξη με τα πανεπιστημιακά τμήματα

Αγρίνιο: “Άστραψε” και “βρόντηξε” ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου για την αρνητική εξέλιξη με τα πανεπιστημιακά τμήματα

Ντροπιαστική χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Αγρινίου την πρόθεση της υπουργού Παιδείας να υιοθετήσει το Στρατηγικό Σχέδιο του Πανεπιστημίου Πατρών “αφανίζοντας” τα τμήματα του Αγρινίου. Ζητά από τον πρωθυπουργό να πάρει θέση και κάνει λόγο για πολιτικά γραμμάτια που ξεπληρώνονται! 

Στη δήλωσή του ο Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρει τα εξής:

«Αμέσως μόλις ενημερώθηκα για την πρόθεση της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως να υιοθετήσει το Στρατηγικό Σχέδιο του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο επιφέρει αφανισμό των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου, ξεκίνησα έναν κύκλο ενημέρωσης προς του Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας.

Πρόκειται για μια απόφαση ντροπιαστική. Είναι ντροπή για την ακαδημαϊκή κοινότητα, είναι ντροπή για τους πολιτικούς εκπροσώπους. Είναι ντροπή ο τόπος μας να αντιμετωπίζεται με τέτοια απαξίωση.

Είμαστε αποφασισμένοι να μη συναινέσουμε στην περαιτέρω υποβάθμιση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου.

O δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου

Δεν θα επιτρέψουμε σε απαράδεκτες παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, οι οποίες δυστυχώς υιοθετήθηκαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, να στερήσουν από την πόλη μας ότι, δικαιωματικά, της αξίζει.

Είναι απαράδεκτο και αδιανόητο κάποιοι να ξεπληρώνουν πολιτικά γραμμάτια και να εξυπηρετούν προσωπικές φιλοδοξίες μέσα από αποφάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Είναι σαφές για εμάς ότι, όσοι συνέβαλλαν σε αυτήν τη μεθόδευση, θα βρεθούν απέναντι στην κοινωνία του Αγρινίου. Καλούμε τον Πρωθυπουργό να πάρει θέση».

Αγρίνιο: Το “περίμενε” για rapid test δείχνει την ανησυχία (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr