ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΑγρίνιο: Ψυχοκοινωνικές δράσεις από το 7ο Γυμνάσιο και το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Αγρίνιο: Ψυχοκοινωνικές δράσεις από το 7ο Γυμνάσιο και το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Αγρίνιο: Ψυχοκοινωνικές δράσεις από το 7ο Γυμνάσιο και το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Το 7ο Γυμνάσιο σε συνεργασία με το “Χαμόγελο του Παιδιού” υλοποίησε ψυχοκοινωνικές δράσεις που σχετίζονται με την ενδοσχολική βία και την ασφαλή χρήση του ίντερνετ.

Η ανακοίνωση του σχολείου

“Το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου, όπως κάθε σχολείο, έχει εκπαιδευτική και κοινωνικοποιητική αποστολή. Η πολύπλοκη και απαιτητική πραγματικότητα διευρύνει τους ρόλους του σχολείου, ως «φορέας αλλαγής» (σύμφωνα με τις παιδαγωγικές θεωρίες), ως φορέας συμβουλευτικής και στήριξης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, ως πολύπλευρα δραστήρια μονάδα.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο υλοποιήθηκε ένα πρόγραμμα παρέμβασης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών, επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών του και συμβουλευτικής των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών.

Το πρόγραμμα, διάρκειας 2 μηνών, σχεδιάστηκε από την Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού». Οι παρεμβάσεις σε μαθητές, καθηγητές και γονείς είχαν τις ίδιες θεματικές, με διαφορετική προσέγγιση ανάλογα με την ομάδα στόχο, ώστε να υπάρχει αλληλεπίδραση και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της ευαισθητοποίησης και της εμπέδωσης καλών πρακτικών. Δόθηκε έμφαση στην βιωματική διάσταση κάθε δραστηριότητας.

Οι δράσεις στους μαθητές αφορούσαν στα δικαιώματα, στη βία (ειδικότερα στην ενδοσχολική), στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου και είχαν 2ωρη διάρκεια κάθε φορά, ανά τμήμα.

Η θεματολογία του προγράμματος των εκπαιδευτικών αφορούσε στην ενδυνάμωση και στην ψυχική ανθεκτικότητα, στη βία και στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Οι συναντήσεις είχαν διάρκεια τρία τρίωρα και πραγματοποιήθηκαν σε απογευματινές ώρες, εκτός ωρολογίου προγράμματος.

Η τρίτη φάση των παρεμβάσεων δηλαδή οι συναντήσεις με ομάδες γονέων θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο.

Ολόκληρη η δράση είχε την επιστημονική καθοδήγηση της Ιωάννας Γκίκα, Ψυχολόγου του «Χαμόγελου του Παιδιού», η οποία και υλοποίησε τις παρεμβάσεις. Για 2 μήνες η κυρία Γκίκα έγινε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου μας. Η Διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος των Διδασκόντων την ευχαριστούν θερμά.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται προς τη Διοίκηση και το προσωπικό του «Χαμόγελου του Παιδιού» με τα συγχαρητήρια για το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί στηρίζοντας κάθε σχετική προσπάθεια”.

*Φωτογραφία αρχείου

O T.O.E.B. Νεοχωρίου προχωρά στην πρόσληψη 27 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ