ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Πρόσθετα υγειονομικά μέτρα ζητούν δάσκαλοι και καθηγητές

Αγρίνιο: Πρόσθετα υγειονομικά μέτρα ζητούν δάσκαλοι και καθηγητές

Αγρίνιο: Πρόσθετα υγειονομικά μέτρα ζητούν δάσκαλοι και καθηγητές

Την ανησυχία τους για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά και τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε το τελευταίο διάστημα στην Αιτωλοακαρνανία εξέφρασαν εκπρόσωποι των δασκάλων και των καθηγητών του Αγρινίου σε συνάντησή τους με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και ζήτησαν τη λήψη πρόσθετων υγειονομικών μέτρων. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες και ελαβαν μέρος ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Αγρινίου Χρήστος Ζαρκαβέλης, ο πρόεδρος της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Γεώργιος Κατσίφας  και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου-Θέρμου Ηλίας Παπαχρήστος και είχε  θέμα τις συνθήκες επανέναρξης της λειτουργίας των σχολείων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας στη σχολική κοινότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζητήθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να διεξάγεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων με αυξημένους υγειονομικούς όρους (επαρκές προσωπικό καθαριότητας, αντισηπτικά, απολυμάνσεις κ.ά).

“Ο κ. Ζαρκαβέλης διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Αγρινίου έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υποδεχθούμε τους μαθητές μας σε ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον. Όπως μας ενημέρωσε, ο Δήμος παρακολουθεί τα γεγονότα και είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση. Από την πλευρά μας καλούμε τη Δημοτική Αρχή να είναι σε συνεχή εγρήγορση και σε περίπτωση επιδείνωσης της τρέχουσας κατάστασης να μη διστάσει -σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς- να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να διαφυλαχθεί η υγεία των παιδιών, των γονιών και των εκπαιδευτικών”, τονίζεται σε ανακοίνωση των εκπαιδευτικών.

Νοσοκομείο Αγρινίου: Θα χειρουργούνται τα αυστηρώς επείγοντα περιστατικά – Κλειστά τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία πλην εξαιρέσεων

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr