ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Η προσκοπική οικογένεια έκοψε την πίτα της (εικόνες)

Αγρίνιο: Η προσκοπική οικογένεια έκοψε την πίτα της (εικόνες)

Αγρίνιο: Η προσκοπική οικογένεια έκοψε την πίτα της (εικόνες)

Για άλλη μία φορά η προσκοπική οικογένεια συγκεντρώθηκε για την βασιλόπιτα! Πρόσκοποι, γονείς και φίλοι παρευρέθηκαν στην κοπή της πίτας που πραγματοποιήθηκε στη Παλιά Λαχαναγορά του Αγρινίου το απόγευμα της Κυριακής. 

Στην εκδήλωση, η οποία σημείωσε μεγάλη προσέλευση, παρευρέθηκαν λυκόπουλα, πρόσκοποι, ανιχνευτές, μέλη Ε.Κ.Σ., παλιοί πρόσκοποι, γονείς, χορηγοί και φίλοι, όπως επίσης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ (Υγειονομικής Περιφέρειας) Γιάννης Καρβέλης, του οποίου το βραβείο παρέλαβε εκπρόσωπός του.

Ο κ. Φαρμάκης τιμήθηκε από το 1ο σύστημα προσκόπων Αγρινίου για την ιδιαίτερη συμβολή τους στην διοργάνωση που πραγματοποίησαν οι πρόσκοποι του Αγρινίου τον Απρίλιο του 2022, την Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση (Π.Α.Π.Ε.) συγκεκριμένα, στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον 800 πρόσκοποι από 15 έως 18 ετών από περιοχές της Αττικής, Κρήτη, Χίο, Αττική, Θεσσαλονίκη, Πύργο, Άργος, Κιλκίς, Χαλκίδα, Δράμα, Αργοστόλι, Καλαμάτα, Πάτρα, Τρίπολη, Αλόννησο, Καβάλα, Μύκονο, Καρδίτσα, Κόρινθος, Ναύπλιο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Χαλάστρα, Βέροια, Κοζάνη, Κέρκυρα, Βόλο, Γιάννενα, Σαλαμίνα, Καλαμαριά, Κατερίνη, ενώ διαδικτυακά συμμετείχε και ομάδα ανιχνευτών από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ως απόδημοι Έλληνες.

Στο πλαίσιο της ΠΑΠΕ διεξήχθη στο Αγρίνιο φεστιβάλ θεατρικών έργων, φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, διαγωνισμός Spot κοινωνικού μηνύματος, συναυλία μουσικών συγκροτημάτων, διαγωνισμός χορευτικών ομάδων, διαγωνισμός φωτογραφίας, διαγωνισμός κόμικς-σκίτσου-γελοιογραφίας, διαγωνισμός λογοτεχνίας (πεζό- κείμενο, ποίηση),  υπήρξε θεατρική βραδιά, βραδιά χορευτικών ομάδων, βραδιά απονομών, πραγματοποιήθηκαν επίσης ξεναγήσεις, επισκέψεις και παιχνίδι στην πόλη, όπως επίσης και έρευνα, η οποία είναι το σημαντικότερο δρώμενο της ΠΑΠΕ.

Ο κ. Καρβέλης βραβεύτηκε διότι συνέβαλε καθοριστικά στην παραχώρηση του κτιρίου που στεγάζονται οι πρόσκοποι του Αγρινίου στην περιοχή των εργατικών κατοικιών του Αγ. Ιωάννη του Ριγανά. Στην εκδήλωση παρέστη και ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, όπως επίσης οι αντιδήμαρχοι Μ. Παπαγεωργίου και Κ. Ζώης, όπως επίσης και πολλοί γονείς προσκόπων.

Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκαν και 3 βίντεο που έδειχναν το προσκοπικό έργο που πραγματοποιείται στα τμήματα, λυκόπουλων (παιδιά 7-11 ετών) προσκόπων (παιδιά 12-15 ετών), ανιχνευτών (παιδιά 15-18 ετών) και με άλλες δράσεις που πραγματοποιούνται σε εκπαιδευτικές εξορμήσεις τους.

Με μεγάλη προσέλευση η κοπή της πίτας της Αερολέσχης Αγρινίου (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ