Αγρίνιο: Προσφορά ζωής από 68χρονη δότρια οργάνων - Γιατροί τριών ιδρυμάτων απόψε στο Νοσοκομείο

Τα ξημερώματα αναμενόταν ομάδα γιατρών από το Λαϊκό, το Ωνάσειο και το Πανεπιστημιακό της Πάτρας για τη λήψη των οργάνων που επρόκειτο να μεταμοσχευθούν.

dorea

Το μεγαλείο της ψυχής του ανθρώπου φαίνεται και στον θάνατό του, κάτι που ισχύει απόλυτα με την περίπτωση μιας 68χρονης γυναίκας στο Αγρίνιο που πρόκειται να χαρίσει μετά τον θάνατό της ζωή σε πολλούς συνανθρώπους μας, δωρίζοντας τα όργανά της.

Απόψε στη 1 και 30 τα ξημερώματα αναμενόταν να καταφθάσει στο Νοσοκομείο Αγρινίου ομάδα γιατρών από το Λαϊκό, το Ωνάσειο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας για να φροντίσουν για τα όργανα που πρόκειται να μεταμοσχευθούν.

Η 68χρονη γυναίκα η οποία ήταν εθελόντρια δότρια οργάνων είναι κλινικά νεκρή και η γενναία και άμεση απόφαση των δικών της, σύμφωνα με την επιθυμία της ίδιας, επέσπευσε τις διαδικασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα δωρίσει τους νεφρούς, το συκώτι και τους πνεύμονες, ενώ θα αξιολογηθεί η κατάσταση για τα υπόλοιπα όργανα.

Σίγουρα μια μεγαλειώδης απόφαση και μια σπουδαία στιγμή για την τοπική κοινωνία που δείχνει την σημασία της εθελοντικής δωρεάς οργάνων.