ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Προσφορά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από το “Πιθάρι” και το κρεοπωλείο “Σαλάπας” (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: Προσφορά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από το “Πιθάρι” και το κρεοπωλείο “Σαλάπας” (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: Προσφορά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από το “Πιθάρι” και το κρεοπωλείο “Σαλάπας” (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Παραδόθηκαν σήμερα στην ΚΟΙΠΑ του δήμου Αγρινίου 1 τόνος ρύζι, 500 κιλά φακές και οπωροκηπευτικά με σκοπό να διατεθούν σε ευπαθείς ομάδες

Ακόμη μια πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο από το εστιατόριο «Πιθάρι» και το κρεοπωλείο – ψητοπωλείο Σαλάπας από την Ματαράγκα προς την ΚΟΙΠΑ του δήμου Αγρινίου για την κάλυψη των αναγκών ευπαθών ομάδων της περιοχής. Σήμερα το πρωί ο Γιώργος Λάμπρης από το εστιατόριο «Πιθάρι» παρέδωσε στον 5ο δημοτικό παιδικό σταθμό Αγρινίου 1 τόνο ρύζι, 500 κιλά φακές και οπωροκηπευτικά προϊόντα τα οποία θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών ευπαθών ομάδων που την περίοδο αυτή έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από κάθε άλλη ίσως φορά.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ του δήμου Αγρινίου Γιάννης Βασιλείου προσκάλεσε και άλλους πολίτες και επαγγελματίες της περιοχής που έχουν την δυνατότητα να ακολουθήσουν το παράδειγμα του κ. Λάμπρη και μέχρι και την Κυριακή να προσφέρουν από το υστέρημα τους στον συνάνθρωπό τους που το έχει ανάγκη.

Ο κ. Βασιλείου τόνισε: «όλα τα προϊόντα θα διατεθούν σε ευπαθείς ομάδες που θα είναι δύσκολο να ανταποκριθούν στο πασχαλινό τραπέζι. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες μας, πολίτες και επαγγελματίες, που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη πρώτης ανάγκης να το κάνουν μέχρι την Κυριακή στην ΚΟΙΠΑ ή στον 8ο και τον 5ο παιδικό σταθμό ώστε να κάνουμε πακέτα αγάπης προς τους συνανθρώπους μας. Σκοπός μας είναι αυτή την εβδομάδα να συγκεντρωθούν όλες οι προσφορές ώστε μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα να συσκευαστούν και να διανεμηθούν. Ευχαριστώ τον κ. Λάμπρη και τους αδελφούς Σαλάπα από την Ματαράγκα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, τον κ. Χειμώνα που παραχωρεί στην ΚΟΙΠΑ δύο μηχανάκια για την άμεση μεταφορά προϊόντων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας λόγω του κορονοϊού. Ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Λάμπρο Δημητρογιάννη για την προσφορά του σε τρόφιμα και άλλα είδη. Η συγκίνηση είναι μεγάλη από την κινητοποίηση. Είμαστε σε «πόλεμο» και οφείλουμε όλοι μας να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Η Διευθύντρια της ΚΟΙΠΑ Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου ανέφερε: «μέσα στην συγκυρία αυτή που ζούμε η ΚΟΙΠΑ πολύ γρήγορα οργάνωσε το τηλεφωνικό κέντρο της νωρίτερα από όλους και αυτή την στιγμή διανείμουμε περίπου 250 μερίδες φαγητού σε όλο τον δήμο Αγρινίου, σε ευπαθείς ομάδες, εξυπηρετούμε 600 ωφελούμενους με κατ οίκον υπηρεσίες, προμηθεύοντάς τους φάρμακα κλπ. Αν χρειαστεί είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε τις μερίδες φαγητού και να εξυπηρετήσουμε περισσότερους συμπολίτες μας. Ευχαριστώ όλους τους εργαζόμενους που συμμετέχουν, από την ΚΟΙΠΑ, τους παιδικούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και το «Βοήθεια στο Σπίτι» και θεωρώ πως θα τα καταφέρουμε ως το τέλος».

Ο Γιώργος Λάμπρης από το «Πιθάρι» δήλωσε: «ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε από την πλευρά μας σαν «Πιθάρι» καθώς όλα αυτά τα χρόνια ο κόσμος μας στήριξε. Η κατάσταση αυτή είναι πρωτόγνωρη για όλους μας, συνεπώς όσο πιο αναίμακτα την περάσουμε όλοι μας και βγούμε υγιείς, τόσο καλύτερο θα είναι. Είναι υποχρέωση για όλους μας να βοηθήσουμε τις ευπαθείς ομάδες και πρέπει να σταθούμε δίπλα στην τεράστια προσπάθεια που κάνει ο δήμος Αγρινίου προς την κατεύθυνση αυτή».

Ο Δημήτρης Σαλάπας από την εταιρεία «Λάζαρος Σαλάπας και Σια Ο.Ε.» ανέφερε: «ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του δήμου για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας στις δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι μας. Δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη και θέλουμε να συγχαρούμε όσους βάζουν πλάτη για να εξυπηρετηθούν όλοι αυτοί που έχουν ανάγκη. Αξίζουν τουλάχιστον ένα χειροκρότημα και ένα μπράβο».

Κρούσματα κορωνοϊού: Τρεις νεκροί σήμερα – 76 συνολικά

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr