ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρίνιο: Η πρόληψη των πυρκαγιών στο επίκεντρο της 2ης συνεδρίασης του Συντονιστικού – Πρόστιμα στους παραβάτες

Αγρίνιο: Η πρόληψη των πυρκαγιών στο επίκεντρο της 2ης συνεδρίασης του Συντονιστικού – Πρόστιμα στους παραβάτες

Αγρίνιο: Η πρόληψη των πυρκαγιών στο επίκεντρο της 2ης συνεδρίασης του Συντονιστικού – Πρόστιμα στους παραβάτες

Η πρόληψη των πυρκαγιών στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Συντονιστικού του Δήμου.

Παρουσία προέδρων Κοινοτήτων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (26.04.22) η 2η Ειδική συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου, με θέμα τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2022.

Στη συνεδρίαση που έγινε στο δημοτικο κινηματογράφο “Άνεσις” συμμετείχαν από την παράταξη «Αγρίνιο Μπορείς» η κ. Χριστίνα Σταρακά και ο κ. Νίκος Θεοδωρόπουλος, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αγρινίου Ευστράτιος Πετράκης, από την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας ο Δ. Λαμπράκης, ο Π. Χριστόπουλος αν. διοικητής Αιτωλικού, εκπρόσωπος του Δασαρχείου, ΕΚΑΒ, ΔΕΥΑΑ, ο πρόεδρος του Περ. Τμήματος ΕΕΣ και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Αγρινίου.

\

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου επανέλαβε τη σημασία του έγκαιρου συντονισμού αλλά και την ανάγκη καθαρισμού των οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων σε όλο το εύρος του Δήμου Αγρινίου.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, οι οποίοι βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από οικισμούς, πρέπει να προβούν σε αποψίλωση και απομάκρυνση τυχόν εύφλεκτων υλικών και σκουπιδιών για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς κατά την αντιπυρική περίοδο η οποία καθορίζεται από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου, αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση του Δήμου.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα επιβάλλεται σημαντικό χρηματικό πρόστιμο στους ιδιοκτήτες και παράλληλη υποβολή μήνυσης για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Η κ. Σταρακά ζήτησε την ανάληψη πρωτοβουλιών στα περιαστικά δάση επισημαίνοντας την αξία συνδυασμού της πρόληψης με την πολιτική προστασία ενώ ο κ. Πετράκης αναφέρθηκε στα μέτρα που πρέπει να λάβουν οι πρόεδροι των κοινοτήτων ώστε να υπάρχει άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων κατά την θερινή περίοδο, σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Αγρινίου.

Παναιτωλικός: “Στην Ισπανία για αποφόρτιση ο Χόρχε Ντίαζ, θα επανέλθει στην προετοιμασία”

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr