ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΖωη & ΥγειαΑγρίνιο: Προειδοποιούν για κατάρρευση της Παθολογικής οι νοσοκομειακοί γιατροί – Ποιους καταγγέλουν

Αγρίνιο: Προειδοποιούν για κατάρρευση της Παθολογικής οι νοσοκομειακοί γιατροί – Ποιους καταγγέλουν

Αγρίνιο: Προειδοποιούν για κατάρρευση της Παθολογικής οι νοσοκομειακοί γιατροί – Ποιους καταγγέλουν

Το διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου και το διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας καταγγέλει η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών με αφορμή τη στάση που φέρονται να τήρησαν σε ζήτημα που αφορά τις εφημερίες στην Παθολογική Κλινική.

Σε ανακοίνωση της ΕΙΝΝΑΑ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Νομού Αιτωλοακαρνανίας) επικρίνεται  η συμπεριφορά των δύο ανδρών και εκφράζονται φόβοι για επερχόμενη κατάρρευση της Παθολογικής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης:

Το ΔΣ της ΕΙΝΝΑΑ καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη στάση και συμπεριφορά του Διοικητή του Νοσοκομείου και του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας σε συνάντηση που είχαν πριν λίγες μέρες με τους ιατρούς της Παθολογικής κλινικής του ΓΝ Αγρινίου.

Συγκεκριμένα στην Παθολογική κλινική μετά την παραίτηση του Συντονιστή Διευθυντή λόγω συνταξιοδότησης και 1 ακόμη παθολόγου καθώς και 2 συναδελφισσών που είναι εκτός εργασίας λόγω κύησης, έχουν απομείνει 4 ιατροί στην παθολογική κλινική και 1 συνάδελφος παθολόγος στο ΤΕΠ ο οποίος είναι στα πρόθυρα της παραίτησης τον επόμενο μήνα.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι συνάδελφοι εξάντλησαν όλες τις απαραίτητες ενέργειες ενημερώνοντας τη Διοίκηση και όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Νοσοκομείου, ότι δε μπορεί να διαμορφωθεί ασφαλές πρόγραμμα εφημέρευσης για τις τελευταίες περίπου 10 μέρες του μήνα Οκτωβρίου καθώς και για τους επόμενους μήνες.

Τόνισαν ότι δε μπορεί 1 ειδικευμένος παθολόγος να εφημερεύει καλύπτοντας ταυτόχρονα το ΤΕΠ, την παθολογική κλινική, τους νοσηλευόμενους COVID ασθενείς και όποιο άλλο τμήμα του νοσοκομείου χρειαστεί εκτίμηση για ασθενή από παθολόγο στα πλαίσια της εφημερίας.

Ζήτησαν από τη Διοίκηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να καλύψει τα τεράστια κενά των εφημεριών που έχουν προκύψει, πρωτίστως στο ΤΕΠ, από ειδικευμένους ιατρούς, να προχωρήσει σε επείγουσες προσλήψεις κλπ.

Βλέποντας ότι δεν προχώρησε κάποια λύση οι συνάδελφοι την προηγούμενη βδομάδα ζήτησαν επείγουσα συνάντηση με το Διοικητή, η οποία και έγινε παρουσία του Διοικητή και του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας. Στα ερωτήματα των συναδέλφων τι θα γίνει με το πρόγραμμα των εφημεριών και των τεράστιων κενών που έχουν δημιουργηθεί, η μοναδική ουσιαστικά απάντηση που έλαβαν ήταν να βάλουν πλάτη κάνοντας επιπλέον εφημερίες, φτάνοντας τις 8,9 και 10, φέρνοντας μάλιστα παραδείγματα και από άλλα τμήματα που εξαναγκάζονται συνάδελφοι να κάνουν υπερεφημέρευση λόγω της υποστελέχωσης αλλά και αναφέροντας και παραδείγματα όμορων νοσοκομείων που συνάδελφοι κάνουν ακόμη περισσότερες εφημερίες σε τμήματα που ουσιαστικά έχουν καταρρεύσει από καιρό. Επιπλέον τους ζητήθηκε να φροντίσουν οι ίδιοι να βρουν ιατρούς της ΠΦΥ να καλύψουν τα κενά των εφημεριών, αρμοδιότητα που είναι της υπηρεσίας και όχι των ίδιων των ιατρών.

Όταν οι συνάδελφοι είπαν ότι ήδη για πάνω από 8 μήνες πραγματοποιούν 7 ενεργείς εφημερίες το μήνα, υπερβαίνοντας το ανώτατο επιτρεπτό όριο του πλαφόν, δουλεύοντας στην εφημερία συνεχόμενα 30 και 32 ώρες χωρίς ξεκούραση, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες 50 και 60 ασθενών, έχοντας ξεπεράσει τα όρια σωματικής και ψυχικής αντοχής, ήρθαν αντιμέτωποι με μία άνευ προηγουμένου πρωτοφανή, απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά από το Διευθυντή Ιατρικής υπηρεσίας με φωνές και ουρλιαχτά και εκφράσεις «κάτσε κάτω, εγώ είμαι ο Θεσμός, ο Διευθυντής σου, θα κάνεις αυτό που σου λέω ενώ…», έχοντας την πλήρη κάλυψη του Διοικητή.

Στην αντίδραση των συναδέλφων για την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά τη σκυτάλη πήρε ο ίδιος ο Διοικητής που επιχείρησε να πετάξει έξω από το γραφείο με ανάλογες φωνές το συνάδελφο παθολόγο και Πρόεδρο της ΕΙΝΝΑΑ, πράξη για την οποία ζήτησε μεν συγνώμη αλλά δεν αναιρεί το γεγονός, ούτε τον τρόπο που συνολικά αντιμετωπίστηκαν οι συνάδελφοι παθολόγοι από τη Διοίκηση. Το σημαντικότερο δε είναι ότι τελικά δε δόθηκε καμία απολύτως λύση στην επερχόμενη λειτουργική κατάρρευση της παθολογικής κλινικής”.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ