ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδειαΑγρίνιο: Πώς σχολίασαν υποψήφιοι τα θέματα των Πανελληνίων

Αγρίνιο: Πώς σχολίασαν υποψήφιοι τα θέματα των Πανελληνίων

Αγρίνιο: Πώς σχολίασαν υποψήφιοι τα θέματα των Πανελληνίων

Βατά σε γενικές γραμμές χαρακτηρίστηκαν τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία στα οποία έγραψαν σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων στο πλαίσιο των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Τα αρχαία χαρακτηρίστηκαν ως βατά και κατανοητά, ως κλιμακούμενης δυσκολίας ήταν τα θέματα των μαθηματικών που κλήθηκαν να λύσουν οι μαθητές, ενώ για του μαθητές που έδιναν βιολογία τα θέματα ήταν για τους καλά προετοιμασμένους!

Στα μαθηματικά, σε γενικές γραμμές, τα θέματα ήταν πιο απαιτητικά απ’ ότι πέρσι, ενώ στην Βιολογία που ο όγκος της ύλης των πανελλαδικών ήταν μεγάλος, ήθελε μεγάλη προσοχή στα κλειστού τύπου ερωτήματα.

Η Ελένη Σωτία μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ Αγρινίου ανέφερε στο sinidisi.gr ότι της φάνηκαν εύκολα τα θέματα των Αρχαίων. “Είχε για τον Πλάτωνα, αυτό ήταν το βασικό. Στόχος μου είναι η εισαγωγή μου στα Παιδαγωγικά στην Κρήτη», σημείωσε.

Ο Κοσμάς Τάκης μαθητής του 3ου ΓΕΛ Αγρινίου ανέφερε: «Έδωσα μαθηματικά και τα θέματα όλα ήταν βατά. Πιστεύω πως για έναν καλά προετοιμασμένο μαθητή ήταν εύκολα. Στόχος μου είναι σχολές όπως η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και το Λιμενικό».

Ο Γιάννης Μαλακός μαθητής του 3ου ΓΕΛ Αγρινίου σχολίασε για τα Μαθηματικά: «Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένα, από το πρώτο μέχρι το τρίτο πιστεύω πως ήταν καλά, αλλά στα υπόλοιπα ήθελε περισσότερα πράγματα και ήταν λίγο δυσκολότερα, αλλά αν κάποιος είχε διαβάσει καλά θα μπορούσε να ανταποκριθεί. Ενδιαφέρομαι να περάσω το Φυσικό».

Αύριο οι πανελλαδικές συνεχίζονται με τους υποψήφιους από τα ΕΠΑΛ που θα εξεταστούν στα μαθηματικά, ενώ την Παρασκευή η σκυτάλη «επιστρέφει» στους μαθητές των ΓΕΛ, οι οποίοι θα εξεταστούν σε βιολογία, πληροφορική και χημεία.

Υπενθυμίζεται ότι η Παρασκευή είναι η προτελευταία ημέρα των πανελλαδικών με την τελευταία να είναι η Τρίτη 22/6 με φυσική, ιστορία και οικονομία.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Χονδρός

Τον χρυσό Βαλκανιονίκη Νίκο Σταμούλη υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Αγρινίου ο Γιώργος Παπαναστασίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr