Αγρίνιο: Πωλήσεις και τεχνικές Marketing στο επίκεντρο επιτυχημένης ημερίδας του Συνδέσμου Ε.Ν.Α. και του Πανεπιστημίου (εικόνες)

Η Δρ Αθανασία Μαυρομμάτη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών που μπορούν να αξιοποιήσουν οι τοπικές επιχειρήσεις

ekdilosi-nea

«Βελτίωση πωλήσεων και τεχνικές Marketing» ήταν το θέμα της της νέα ημερίδας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (13.5.24) στο Αγρίνιο από το Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Νομού Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Ν.Α.) και το Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας: “Το Πανεπιστήμιο εκπαιδεύει τη μικρή επιχείρηση”.

Στην επιτυχημένη εκδήλωση η επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών Αθανασία Μαυρομάτη, εισήγαγε τους επιχειρηματίες και άλλους συμμετέχοντες στις Αρχές των Πωλήσεων.

Ανέλυσε ποια είναι η διαδικασία που οφείλει να ακολουθήσει μια μικρή επιχείρηση για να βελτιώσει τη θέση της στην αγορά. Επισήμανε πόσο σημαντική είναι η έρευνα της αγοράς που απευθύνονται, η εξυπηρέτηση και η αλληλεπίδραση με τον πελάτη, η επαναληψιμότητα της πώλησης και η σημασία της ικανοποίησης των αναγκών του καταναλωτή.

Στη συνέχεια παρουσίασε εργαλεία Marketing και διαφήμισης που μπορεί να χρησιμοποιήσει η μικρή επιχείρηση για να αυξήσει την απήχησή της και τις πωλήσεις της. Επικεντρώθηκε στην αξιοποίηση  των σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων που μπορούν να αξιοποιήσουν οι τοπικές επιχειρήσεις και να επικοινωνήσουν τα προϊόντα τους στο υφιστάμενο και δυνητικό πελατολόγιο τους με σχετικά μικρό κόστος.

Οι γνώσεις που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες ήταν συμπυκνωμένες και οι τεχνικές που προτάθηκαν θεωρούνται εξαιρετικά αποτελεσματικές.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.