ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Πλήρης επάρκεια σε αίμα

Αγρίνιο: Πλήρης επάρκεια σε αίμα

Αγρίνιο: Πλήρης επάρκεια σε αίμα

Συγκινητική ανταπόκριση

Οι Αγρινιώτες έδωσαν δυναμικό «παρών» στις εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώθηκαν στο Αγρίνιο, τόσο κατά τη διάρκεια της καραντίνας όσο και μετά

Επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης και ευαισθητοποίησης κατά την περίοδο της καραντίνας, οι Αγρινιώτες ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες για αίμα. Εξάλλου οι εκκλήσεις για αίμα έπεφταν «βροχή» από την αρχή της πανδημίας και ακόμα συνεχίζονται. Οι πολίτες της περιοχής έδειξαν ότι διαθέτουν περίσσευμα αγάπης και αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο και συμμετείχαν στις εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώθηκαν.

Τα αποτελέσματα από την συμμετοχή ήταν τόσο ικανοποιητικά που σύμφωνα με την Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου Βασιλική Πουρνάρα: «καλύφθηκαν όλες οι ανάγκες και δεν υπήρξε απολύτως καμία έλλειψη στην περιοχή σε αίμα»!

Κατά την περίοδο της καραντίνας, τόσο στο νοσοκομείο, όσο και στην παλιά λαχαναγορά Αγρινίου, 333 συμπολίτες μας έδωσαν αίμα και δημιούργησαν με τον τρόπο αυτό ένα «δίχτυ ασφαλείας» στην περιοχή μας, τόσο για τις πάγιες ανάγκες όσων χρειάζονται αίμα και κάνουν συχνά μεταγγίσεις, όσο και για πιθανά έκτακτα γεγονότα για τα οποία θα απαιτούνταν αίμα.

«Κατά την περίοδο της καραντίνας στις εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώθηκαν στην παλιά λαχαναγορά του Αγρινίου, αλλά και στο νοσοκομείο, έδωσαν αίμα 333 πολίτες με αποτέλεσμα να καλυφθούμε και να μην υπάρχει έλλειψη αίματος. Αυτό είναι η καλύτερη απόδειξη ότι ο κόσμος έχει εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες του νοσοκομείου και πως όταν υπάρχει ανάγκη είναι πάντα παρών» τόνισε η Διευθύντρια της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου Βασιλική Πουρνάρα, η οποία συμπλήρωσε: «οι συνειδητοί αιμοδότες ακόμη και το πρώτο χρονικό διάστημα του κορονοϊού που ο προβληματισμός ήταν μεγαλύτερος έδωσαν αίμα και συνεχίζουν να δίνουν ακόμη και τώρα, καθώς γνωρίζουν τις διαδικασίες ασφαλείας που ακολουθούνται στο τμήμα της αιμοδοσίας, όπως επίσης και κατά την

Η Διευθύντρια της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου Βασιλική Πουρνάρα

διάρκεια των εθελοντικών αιμοδοσιών και ξέρουν καλά ότι όλα τα υλικά της αιμοδοσίας είναι αποστειρωμένα».

Ανέκαθεν κατά την καλοκαιρινή περίοδο οι μονάδες αίματος που ήταν διαθέσιμες ήταν λιγότερες, αν και οι ανάγκες πάντα είναι αυξημένες.

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr