Αγρίνιο: Πιθανώς στην κυκλοφορία οι κυκλικοί κόμβοι μέχρι την 25η Μαρτίου

Κυκλοφοριακή «ανάσα» από την παράδοση του τελευταίου τμήματος της Χαριλάου Τρικούπη

komvo-mavili

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο η 25η Μαρτίου να βρει το Αγρίνιο χωρίς έργα στον αστικό ιστό καθώς ολοκληρώνονται οι απαιτούμενες εργασίες για την παράδοση στην κυκλοφορία των δύο κυκλικών κόμβων (round about) σε δύο πολυσύχναστα σημεία, στη συμβολή της Καλλέργη με τη Μαβίλη και εκεί όπου η Μαβίλη συναντά την Τερτσέτη. 

Στις φωτογραφίες από την περιοχή κοντά στον παλιό σταθμό των τρένων φαίνεται ότι η ασφαλτόστρωση έχει ολοκληρωθεί, κάτι που ισχύει και για την οδό Παπαφώτη που καταλήγει στον κόμβο. 

Το βάρος πέφτει τώρα στην ολοκλήρωση ανακατασκευής των πεζοδρομίων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας να πραγματοποιηθούν με πλήρως αλλαγμένη την εικόνα της πόλης και με λιγότερα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τελευταίο τμήμα της Χαριλάου Τρικούπη που βρισκόταν υπό ανακατασκευή, στο κέντρο της πόλης. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πάρτι μασκέ του Σαββάτου (16.3.24)  που είχε οργανωθεί στους παρακείμενους  πεζοδρόμους και για την ενίσχυση των Ειδικών Σχολείων της πόλης, να πραγματοποιηθεί σε ιδανικές συνθήκες.

Η εξέλιξη αυτή έδωσε την πολυαναμενόμενη κυκλοφοριακή ανάσα και αναβάθμισε την εικόνα της περιοχής.

Επαγγελματίες και κάτοικοι δεν έκρυβαν την χαρά τους για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Η πιάτσα των ταξί μεταφέρθηκε στην κανονική της θέση στην οδό Παναγοπούλου, κοντά στο Δημαρχείο.

Μάλιστα, μετά από αρκετές εβδομάδες επαναλειτούργησε ο ιδιωτικός χώρος στάθμευσης επί της Χαριλάου Τρικούπη.