ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Πινακίδες ονοματοθεσίας με γνώση

Αγρίνιο: Πινακίδες ονοματοθεσίας με γνώση

Αγρίνιο: Πινακίδες ονοματοθεσίας με γνώση

Αγρίνιο: Πινακίδες ονοματοθεσίας με γνώση. Μαθητές του Γυμνασίου της Γαβαλούς, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας “Συνείδηση” θα παραδώσουν στον Δήμο Αγρινίου την εργασία τους που αφορά την ιστορία που κρύβεται πίσω από 700 δρόμους της πόλης!

Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας:

Χιλιάδες κατοίκων και επισκεπτών του Αγρινίου διέρχονται καθημερινά από κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως η οδός Χαριλάου Τρικούπη, η οδός Παπαστράτου, η οδός Δημητρίου Μακρή, Πάνου Σούλου, Ι. ή Δ. Σταΐκου, Σπ. Τσικνιά, Παπαϊωάννου, Βότση κλπ.

Ωστόσο, πόσοι μπορούν να ανακαλέσουν στη μνήμη τους ποιος ήταν ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο Σπύρος Τσικνιάς, ο Πάνος Σούλος, ο Δημήτριος Μακρής, ο Οδυσσέας Ελύτης κλπ, ποια η σχέση του με το Αγρίνιο ή την ευρύτερη περιοχή ή ποια ήταν η προσφορά στην χώρα, τον πολιτισμό κλπ;

Οι πινακίδες που υλοποιούν οι μαθητές του Γυμνασίου Γαβαλούς θα ενημερώσουν δημότες και επισκέπτες της πόλης!

Η ιστορία που κρύβεται πίσω από κομβικούς δρόμους της πόλης αποκαλύπτεται πλέον μέσα από τις 700 πινακίδες ονομασίας οδών που σχεδόν έχουν ολοκληρώσει  24 μαθητές από την Γαβαλού.

Αυτές τις πινακίδες ο Δήμος Αγρινίου θα έχει τη δυνατότητα να τις τοποθετήσει, όταν το αποφασίσει με την μορφή που θα επιλέξει.

Το πολύ μέχρι και τις 20 Μαΐου οι μαθητές του Γυμνασίου της Γαβαλούς θα παραδώσουν στο Δήμο Αγρινίου και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση την εργασία τους που αφορά, όπως προαναφέραμε, συνολικά 700 οδούς της πόλης του Αγρινίου και την ιστορία τους.

Η δουλειά ξεκίνησε εντατικά προ καιρού, όταν ο Διευθυντής του Γυμνασίου Γαβαλούς Βασίλης Δανιάς είχε την ιδέα αυτή και σκέφτηκε να την εντάξει στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος, που υλοποιεί κάθε χρόνο το σχολείο του, δεδομένου πως το όφελος θα ήταν διπλό.

Κατά πρώτον οι μαθητές θα ερευνούσαν και θα μάθαιναν μέσα από τον δικό τους κόπο και την δική τους προσπάθεια την ιστορία προσώπων, που άφησαν την «σφραγίδα» τους μέσα από την πορεία και τα «έργα» τους στην τοπική κοινωνία, αλλά και πανελλαδικά και κατά δεύτερον οι δημότες του Αγρινίου, αν αυτό το κάνει πράξη ο Δήμος Αγρινίου, θα έχουν την δυνατότητα βλέποντας την πινακίδα που αναγράφει το όνομα κάποιας οδού της πόλης από τις 700 που επιλέχθηκαν να γνωρίζουν, σε δύο το πολύ γραμμές και την ιστορία του προσώπου ή της περιοχής χάρη στο/στην οποία έχει λάβει το όνομα η οδός.

Αγρίνιο: Πινακίδες ονοματοθεσίας με γνώση
Ο Βασίλης Δανιάς

«Με γενικό τίτλο «μήπως πρέπει να μάθεις… σε ποια οδό μέσα στο Αγρίνιο μένεις» ξεκίνησε η δουλειά των μαθητών του σχολείου στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιεί κάθε χρόνο το σχολείο μας, το Γυμνάσιο της Γαβαλούς. Λάβαμε την έγκριση από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ξεκινήσαμε.

Σκοπός ήταν για 700 δρόμους του κέντρου του Αγρινίου να μάθουν οι μαθητές, αλλά και οι κάτοικοι των οδών αυτών και γενικότερα οι δημότες και οι επισκέπτες της πόλης, ποιο ήταν το πρόσωπο, που προς τιμήν του ο δρόμος πήρε το όνομά του ή ποια είναι η περιοχή που επίσης προς τιμήν της πήρε το όνομα η οδός.

Επιλέξαμε 700 κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ προσπαθούμε να καταφέρουμε να το κάνουμε και για τις πλατείες της πόλης, οι οποίες είναι περίπου στις 20.

Αυτή η δουλειά θα παραδοθεί επίσημα στον Δήμαρχο Αγρινίου όπως και στο Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα 24 παιδιά που συμμετέχουν θα μας πουν, θα μας μάθουν λ.χ. ποιος ήταν και τι έκανε ο Ρήγας Φεραίος καθώς προς τιμήν του υπάρχει οδός στο Αγρίνιο, ποιος ήταν ο Χαρίλαος Τρικούπης, από πού πήραν το όνομά τους η οδός Μπαϊμπά, η οδός Σταΐκου, η οδός Σκαλτσοδήμου, η οδός Μακρή, η οδός Σούλου, η οδός Προσυσιωτίσσης, η οδός Ελύτη, η οδός Βενιζέλου, η οδός Τερτσέτη, η οδός Παπαϊωάννου, η οδός Ελλησπόντου κλπ» τόνισε ο κ. Δανιάς Διευθυντής του Γυμνασίου Γαβαλούς.

Κωνσταντίνος Χονδρός – εφημερίδα “Συνείδηση” 

Μεσολόγγι: Η έκτακτη ανάγκη στέλνει 3.000 τόνους σκουπιδιών στην Πάλαιρο

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ