Αγρίνιο: Περιπτεράς έκανε κήρυγμα σε νεαρό να μην πληρώνει τσιγάρα με κάρτα!

Ο νεαρός, έκπληκτος από το...έγκλημα που είχε διαπράξει, είπε στον περιπτερά να κρατήσει άλλο ένα 20λεπτο από την κάρτα αφού υπάρχει τέτοιο θέμα

Αγρίνιο: Περιπτεράς έκανε κήρυγμα σε νεαρό να μην πληρώνει τσιγάρα με κάρτα!

Για λόγους...κοινωνικής αλληλεγγύης δεν αναφέρουμε την περιοχή στο Αγρίνιο όπου έλαβε χώρα το συμβάν, όμως έγινε μπροστά μας και το μεταφέρουμε διότι δείχνει μια πολύ βαθιά ριζωμένη νοοτροπία.

Σε περίπτερο συνοικίας, λοιπόν, πάει ένας νεαρός να αγοράσει τσιγάρα (σ.σ. αμφιβάλουμε αν ήταν στην ηλικία που προβλέπεται αλλά ας το παραβλέψουμε κι αυτό διότι δεν βγαίνει άκρη...) και βγάζει στον περιπτερά...κάρτα. Τι πιο σύνηθες, που θα έλεγε κι ένας γνωστός δημοσιογράφος της τηλεόρασης. Αμ, δε!

Ποιος είδε τον Θεό των περιπτέρων και δεν τον φοβήθηκε! Το τι κήρυγμα "έφαγε" ο νεαρός δεν περιγράφεται! "Πρέπει να καταλάβετε ότι έτσι θα κλείσουμε όλοι! Δεν μπορεί να έρχεστε με κάρτα για τσιγάρα, πληρώνουμε προμήθεια για κάθε συναλλαγή και έτσι δεν μένει τίποτε αφού σε κάθε πακέτο το κέρδος είναι κάτι λεπτά, να το μάθετε και να παίρνετε τσιγάρα με μετρητά", ήταν μερικά από τα ωραία που ακούστηκαν.

Στο μεταξύ, ο νεαρός, έκπληκτος από το...έγκλημα που είχε διαπράξει, είπε στον περιπτερά να κρατήσει άλλο ένα 20λεπτο από την κάρτα αφού υπάρχει τέτοιο θέμα! Ό,τι μπόρεσε έκανε το παιδί, με άλλα λόγια, για να μην φαλιρίσει η επιχείρηση!

Στο άκουσμα, όμως, της συνομιλίας παρενέβη κι άλλος πολίτης ο οποίος ήταν με την...νομιμότητα. "Συγγνώμη κύριε, έχετε ή όχι pos; Γιατί το παλικάρι να μην μπορεί να πληρώσει με κάρτα; Τι θα γίνει αν όλοι το κάνουμε αυτό;", ήταν τα λόγια του. Κάπου εκεί του απάντησε ο περιπτεράς ότι έτσι θα κλείσουν όλοι οι επιχειρήσεις και ο πολίτης που αναμίχθηκε ανταπάντησε ότι αν μια επιχείρηση πρέπει να "κρύβει" για να επιβιώσει, έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να κρατηθεί ανοιχτή. Ε, στη συνέχεια επακολούθησε ένας σχετικός χαμός, όπως είναι κατανοητό.

Εν κατακλείδι, είναι προφανές ότι τα μέτρα και οι εξαγγελλίες δεν είναι αποδεκτές από όλους.

Όμως στο θέμα αυτό υπάρχει και χειρότερο: ο περιπτεράς όντως χτύπησε στην κάρτα 20 λεπτά παραπάνω, ανερυθρίαστα! Κι αν τα τσιγάρα κάνουν 4 ευρώ, με προμήθεια για το pos το 1% τότε η... χασούρα του περιπτερά άγγιζε τα ιλιγγιώδη 4 λεπτά. Όμως εκείνος τσίμπησε όχι αυτή τη χασούρα αλλά 20 λεπτά! Είπαμε, αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει...

Εφημερίδα "Συνείδηση"

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Ταχιάος μας λέει ότι έχουμε σύνδεση μέσω… Εγνατίας

Εντάξει μωρέ, πως κάνετε έτσι και όλο ζητάτε έργα και δρόμους;  Αστακός – Λαμία μέσω Εγνατίας είναι περίπου 650 χλμ και ο κύκλος της μισής και βάλε Ελλάδας