ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΠολιτισμοςΑγρίνιο: Παρουσιάζεται το μυθιστόρημα του Ρένου Χριστοδουλίδη “Το πιο γλυκό λεμόνι”

Αγρίνιο: Παρουσιάζεται το μυθιστόρημα του Ρένου Χριστοδουλίδη “Το πιο γλυκό λεμόνι”

Αγρίνιο: Παρουσιάζεται το μυθιστόρημα του Ρένου Χριστοδουλίδη “Το πιο γλυκό λεμόνι”

Το μυθιστόρημα του Ρένου Χριστοδουλίδη “Το πιο γλυκό λεμόνι” θα παρουσιαστεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου.

Στην εκδήλωση συμμετέχει το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου ενώ την παρουσίαση και το συντονισμό θα κάνει η Θεοδώρα Μαργάρα, κοινωνιολόγος εγκληματολόγος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα τραγικό τροχαίο, μια μεταθανάτια εμπειρία, οι 3 Αρχάγγελοι, μια ιερή αποστολή, ένας βαρύς σταυρός, φέρνουν τούμπα τη ζωή του. Η καθημερινότητα ενός ανθρώπου που αναγκάστηκε να κινείται για το υπόλοιπο τη ζωής του πάνω σ’ ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Μια σειρά απίθανων μικρών προσωπικών ιστοριών σφραγίζουν ανεξίτηλα την μετέπειτα ζωή του Παύλου Αστερούδη και καθορίζουν το μέλλον του.

Συγκλονιστικά και αποκαλυπτικά όνειρα ενισχύουν την χριστιανική του πίστη και επαναφέρουν την αισιοδοξία στη ζωή του. Έχει ν’ αντιπαλέψει με τους δαίμονές του, τα σκοτεινά μονοπάτια της ψυχής, τα κατά διάνοια αμαρτήματα. Πρέπει να βρει τη ψυχική δύναμη να μην λυγίσει, να κοιτάξει μπροστά, να ζήσει με αξιοπρέπεια. Όλα παίζονται στο μυαλό του, στο κλικ εκείνο που αλλάζει τη φιλοσοφία της ζωής για μια αισιόδοξη θεώρησή της. Στον σκληρό αγώνα του δεν είναι μόνος. Μπροστά στα αδιέξοδα και την ατολμία του, ουράνιοι και επίγειοι Άγγελοι σπεύδουν να τον συντρέξουν. Μικρές και μεγάλες “κατακτήσεις” ενισχύουν την αυτοπεποίθησή του και του δίνουν κουράγιο. Η “γλυκιά” γεύση ενός λεμονιού είναι μια κατάκτηση που καθορίζει το υπόλοιπο της ζωής του βοηθώντας τον να εξασφαλίσει στο μέλλον όσα πίστευε ότι θα του στερήσει η αναπηρία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “24 Γράμματα”.

«Σμύρνη: Εργαστήρι θεάτρου και φιλαναγνωσίας στο Ξενοκράτειο» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ