ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο για τη ζωή του Σωκράτη Ζαραβίνα (εικόνες)

Αγρίνιο: Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο για τη ζωή του Σωκράτη Ζαραβίνα (εικόνες)

Αγρίνιο: Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο για τη ζωή του Σωκράτη Ζαραβίνα (εικόνες)

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (5.11.23) στο Παπαστράτειο Μέγαρο, στο Αγρίνιο, το βιβλίο «Δύσβατη Πορεία Διαρκείας» που αναφέρεται στη βιογραφία του Σωκράτη Μιχ. Ζαραβίνα, δασκάλου και κοινωνικού  αγωνιστή.

Κάλεσμα συμμετοχής είχε απευθύνει η Επιτροπή Εκπαιδευτικών για την Επανίδρυση του Κέντρου Πολιτισμού “Ο Μακρυγιάννης” και ο “Εκπαιδευτικός ‘Ομιλος”.

Τη βιογραφία συνέταξε, φρόντισε και “περπάτησε” η Πέγκυ Χ. Κονδυλοπούλου, σύμβουλος εκδόσεων. Η ομλία της ήταν μια ενδιαφέρουσα και συγκινητική αφήγηση για τη γνωριμία της με τον Σωκράτη Ζαραβίνα αλλά και το δρόμο μέχρι την ολοκλήρωση του εκδοτικού εγχιρήματος  το οποίο περιλαμβάνει αφηγήσεις, μαρτυρίες, συνεντεύξεις, καταγραφές, γνώμες, με τη μορφή μικρών διηγημάτων – χρονογραφημάτων διαλόγου. Τα κείμενα συνοδεύονται από φωτογραφίες, ντοκουμέντα και τραγούδια.

Η Πέγκυ Κονδυλοπούλου έκλεισε την ενδιαφέρουσα τοποθέτησή της με το μάθημα ζωής που πήρε από τον Σωκράτη Ζαραβινά ο οποίος είναι υπέρμαχος της άποψης ότι αν απέχεις από την κοινωνική δράση, “η ζωή σε στέλνει για ύπνο”!  Άποψη που εν τέλει, δικαιολογεί το πόσο δραστήριος ήταν ο Σωκράτης Ζαραβίνας στην εκδήλωση προς τιμήν του και αποδεικνύει στην πράξη ότι η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός, όταν υπάρχει εσωτερική δύναμη και αγωνιστικό πνεύμα.

Για το βιβλίο μίλησαν ακόμα ο  Κώστας Διαμαντής, Δρ Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και εκπρόσωπος του Παιδαγωγικού Περιοδικού “Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης”.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ