ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΑγρίνιο: Η παράσταση “Βουντή” στο Δημοτικό Θέατρο για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή το Σαββατοκύριακο

Αγρίνιο: Η παράσταση “Βουντή” στο Δημοτικό Θέατρο για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή το Σαββατοκύριακο

Αγρίνιο: Η παράσταση “Βουντή” στο Δημοτικό Θέατρο για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή το Σαββατοκύριακο

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου συνεργάζεται με τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Εθνικό Θέατρο παρουσιάζοντας μια παράσταση για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή σε ένα πρωτότυπο κείμενο της ΑΡΓΥΡΩΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ.

Η παράσταση «ΒΟΥΝΤΗ» ανεβαίνει το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 στις 9.15 μ.μ. στην αίθουσα του θεάτρου (στο Αγρίνιο).

σκηνοθεσία:  ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
μουσική:ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
σκηνικό / κοστούμια:ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΨΑΛΑ

παίζει η ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΔΟΥΖΗ

Λίγα λόγια για το έργο:

Βρισκόμαστε στο 1930, σε µια προσφυγική γειτονιά. Η Βουντή είναι μια γυναίκα µε μεγάλη καμπούρα. Φαίνεται καθαρά πως υπήρξε όμορφη και ελκυστική αλλά τώρα δείχνει παραιτημένη. Την παρακολουθούμε να κινείται στον λιτό χώρο. Μιλά στην κόρη της, τη Γέρση, που παραμένει κλειδωμένη στο δωμάτιό της. Η Βουντή αναγνωρίζει πως δικαιολογημένα το κορίτσι είναι θυμωμένο και εξιστορεί τη ζωή της, ελπίζοντας πως η Γέρση θα την καταλάβει.

Η ιστορία της Βουντής είναι αποτέλεσμα αλυσιδωτών γεγονότων που οδηγούν σε προβληματισμό κατά πόσο ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για όσα του συμβαίνουν και ποιες είναι οι επιπτώσεις όταν θέλει να πάει κόντρα στο πεπρωμένο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (ΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ)

*ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ, θα διανέμονται ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ την ημέρα της παράστασης από τις 19.00 έως τις 21.00.

 

“Ελληνίς” – Αγρίνιο: Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από τον πολιτιστικό σύλλογο “Ζορμπά” στις 4/06

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ