ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Παράπονα για την κλειστή Χαριλάου Τρικούπη (εικόνες)

Αγρίνιο: Παράπονα για την κλειστή Χαριλάου Τρικούπη (εικόνες)

Αγρίνιο: Παράπονα για την κλειστή Χαριλάου Τρικούπη (εικόνες)

Αγρίνιο: Παράπονα υπάρχουν για την κλειστή Χαριλάου Τρικούπη όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία σημειώνει πως ενημέρωση και χρονοδιάγραμμα απαραίτητα στην συνέχεια…

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Τα  έργα για την ανάπλαση της Χαριλάου Τρικούπη από την πλατεία Παναγοπούλου (Συντριβάνι) μέχρι την είσοδο της πόλης ήταν και πολυαναμενόμενα αλλά και απαραίτητα.

Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται και η υπόλοιπη μισή Βαρνακιώτη από την Χαριλάου Τρικούπη προς την πλατεία «Τρία Φανάρια» ενώ το υπόλοιπο κομμάτι της προς τα Σφαγεία δόθηκε ήδη στην κυκλοφορία, αφού αντικαταστάθηκαν και εκσυγχρονίστηκαν τα δίκτυα που την διατρέχουν.

Παράλληλα, υπάρχει και μια νέα παρέμβαση για το οδόστρωμα στο τέρμα της Χαριλάου Τρικούπη από την Shell στην «Πεταλούδα» μέχρι τον νέο κόμβο και την εθνική οδό. Κι εδώ τίθεται ένα ζήτημα με τα παράπονα που εκφράζουν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Όπως λένε, κανείς δεν αντιλέγει ότι τα έργα πρέπει να γίνουν και είναι προς όφελος της πόλης αλλά εστιάζουν σε τρεις παράγοντες που προκάλεσαν δυσχέρειες στις δουλειές τους.

Πρώτον, συνολικά από τους δώδεκα τελευταίους μήνες το συγκεκριμένο κομμάτι ήταν κλειστό τους… τέσσερις, με αποτέλεσμα οι πελάτες να καταβάλουν προσπάθεια για να προσεγγίσουν τις επιχειρήσεις τους. «Δεν ξέρω αν θα το έκανα εγώ αυτό που κάνουν κάποιοι πελάτες μου, να με ψάχνουν μέσα από στενά για να με βρουν κάθε πρωί και τους ευχαριστώ πολύ», λέει μαγαζάτορας στο σημείο, υπογραμμίζοντας ότι «κατανόηση υπάρχει για το έργο, αλλά όταν χάνεις το 50% του τζίρου σου πρέπει κάποιος να έρθει να σου πει και μια κουβέντα να κάνεις τον προγραμματισμό σου».

Δεύτερος παράγοντας παραπόνων είναι το ότι τα έργα στο συγκεκριμένο σημείο θα μπορούσαν να γίνουν ταυτόχρονα με τις εκτεταμένες εργασίες στον κόμβο και να αποφευχθούν οι δύο περίοδοι «κλεισίματος». Οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή θυμούνται, δε, πως πρόκειται στην ουσία για τρίτη μεγάλη παρέμβαση με σημαντική αναστάτωση καθώς είχαν προηγηθεί και τα δίκτυα της τηλεφωνίας που επίσης είχαν σκάψει τον δρόμο και είχαν αποκλείσει κάποια σημεία.

Τέλος, ο τρίτος παράγων είναι το ενδιαφέρον που θα ήθελαν να δείξουν οι αρμόδιοι για τις δουλειές και την καθημερινότητα στο συγκεκριμένο τμήμα της πόλης. «Ναι, ακόμη και το να έρθει κάποιος από τον Δήμο εδώ και να μας δείξει ότι συμπάσχει δεν είναι κάτι αμελητέο», λένε στην ευρύτερη περιοχή.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους ανθρώπους του Δήμου Αγρινίου το πρόβλημα αναμένεται να τελειώσει μέσα στην εβδομάδα, καθώς αναμενόταν να στεγνώσει η άσφαλτος και μέχρι την Παρασκευή να ανοίξει και πάλι ο δρόμος. Το θέμα είναι πώς κάτι τέτοιο άκουσαν οι επιχειρήσεις της περιοχής και για την περασμένη Τρίτη, αλλά κάτι τέτοιο δεν προέκυψε καθώς πρέπει να σημειωθεί ότι τα συνεργεία δεν δούλεψαν το Σαββατοκύριακο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2021 ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου είχε υπογράψει την σύμβαση για το έργο της «Ανάπλασης της οδού Χαριλάου Τρικούπη και σύνδεσης του Εμπορικού Κέντρου με το Επιχειρηματικό Κέντρο στη ΝΑ είσοδο της πόλης». Έργο προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ που είχε χαρακτηριστεί ως «σύνολο παρεμβάσεων που συνδυάζει την υλοποίηση έργων υποδομής με την αισθητική αναβάθμιση ενός μεγάλου τμήματος του Αγρινίου».

Το έργο προβλέπει ανακατασκευή του οδοστρώματος αλλά και των πεζοδρομίων, αντικατάσταση των παλαιών δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης, τοποθέτηση δικτύων ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά τεχνολογίας LED ενώ στην αρχή της Χαρ. Τρικούπη θα τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων με ανακατασκευή της Χαρ. Τρικούπη συνολικού μήκους 650,00 μ., της Βαρνακιώτη συνολικού μήκους 305 μ. συν δύο δύο πεζόδρομους συνολικού μήκους 365 μέτρων.

Επόμενος σταθμός, ολόκληρη η Χαρ. Τρικούπη

Όλα αυτά πρακτικά σημαίνουν ότι θα ξεκινήσει παρέμβαση στον κυρίως κορμό της Χαριλάου Τρικούπη η οποία θα επιφέρει ακόμη μεγαλύτερο μπλοκάρισμα σε αρκετές επιχειρήσεις. Οπότε θα πρέπει να υπάρξει μια οργανωμένη καμπάνια ενημέρωσης των επαγγελματιών και κυρίως να υπάρχει σχεδιασμός για να μην κλείνουν και ξανακλείνουν οι δρόμοι. Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν κάποιο χρονοδιάγραμμα και να νιώθουν κοντά τους τουλάχιστον κάποιους υπεύθυνους που θα τους εξηγούν την πορεία των εργασιών.

Να σημειωθεί ότι έντονη συζήτηση έχει υπάρξει και για διάφορα… κολωνάκια που εμφανίστηκαν στο οδόστρωμα ακόμη και στην εθνική οδό στο σημείο μετά τον κόμβο, όπου ανεγείρεται σούπερ-μάρκετ γνωστής αλυσίδας. Μόνο που δεν είναι τα μοναδικά κολωνάκια στην περιοχή, υπάρχουν και σε άλλο σημείο και μάλιστα καρφωμένα με βίδες στο οδόστρωμα!

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Αγρίνιο: Παράπονα για την κλειστή Χαριλάου Τρικούπη (εικόνες)

Αγρίνιο: Παράπονα για την κλειστή Χαριλάου Τρικούπη (εικόνες)

Οι αρτοποιοί του Αγρινίου διαβεβαιώνουν: Καμία άλλη αύξηση

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ