ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΑγρίνιο – Παπαστράτειο Γυμνάσιο: Η κουβέντα του Μητροπολίτη Ιερόθεου με μαθητές – Γιατί επικαλέστηκε τους Pink Floyd

Αγρίνιο – Παπαστράτειο Γυμνάσιο: Η κουβέντα του Μητροπολίτη Ιερόθεου με μαθητές – Γιατί επικαλέστηκε τους Pink Floyd

Αγρίνιο – Παπαστράτειο Γυμνάσιο: Η κουβέντα του Μητροπολίτη Ιερόθεου με μαθητές – Γιατί επικαλέστηκε τους Pink Floyd

Το Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου επισκέφθηκε την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, ύστερα από πρόσκληση της Διευθύντριας, κ. Δέσποινας Γεωργιάδη – Αλεξοπούλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος.

Ο Σεβασμιώτατος συνομίλησε για περίπου δύο ώρες με τα παιδιά στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, παρουσία των καθηγητών τους και απάντησε στις ερωτήσεις που του έθεσαν.

Αρχικά, όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, εξέφρασε την χαρά και τη συγκίνησή του γιατί βρέθηκε πάλι στις αίθουσες του σχολείου από το οποίο αποφοίτησε και ο ίδιος και ευχαρίστησε την Διευθύντρια, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά για την πρόσκληση (σ.σ. είχε βρεθεί εκεί και τον περασμένο Φεβρουάριο).

Στη συνέχεια έκανε μια μικρή εισαγωγή δίδοντας διάφορα ερεθίσματα στα παιδιά για ερωτήσεις, απορίες και τοποθετήσεις.

Μίλησε για την αγάπη μεταξύ των ανθρώπων πού είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός τονίζοντας ότι, όπως όλα τα σημαντικά γεγονότα στη ζωή μας, πρέπει να τοποθετείται μέσα σε πλαίσια και όρια. Αναφέρθηκε στον Daniel Goleman, ο οποίος έκανε λόγο για τη «συναισθηματική νοημοσύνη», ότι έχουμε «δύο μυαλά», το συναίσθημα και την λογική επεξεργασία που σημαίνει ότι στη ζωή μας πρέπει να λειτουργούμε και με τη λογική και με το συναίσθημα για να επικρατεί ισορροπία.

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τους στίχους του τραγουδιού: «Another Brick in the Wall», του αγγλικού συγκροτήματος ροκ μουσικής Pink Floyd αναφέρθηκε στη σύνθεση που πρέπει να ακολουθεί την άρνηση και την θέση. Τόνισε ότι δεν μπορούμε στη ζωή μας μόνο να αρνούμαστε ή να διαφωνούμε και να καταγγέλλουμε, αλλά πρέπει να καταθέτουμε και συγκεκριμένες προτάσεις και απόψεις, να κάνουμε συνθέσεις.

Επίσης αναφέρθηκε στη νεανική ζωή, στην ψυχαγωγία των νέων και στις ανάγκες της κάθε ηλικίας.

Τι ρώτησαν τα παιδιά

Κατά τον διάλογο που ακολούθησε, τα παιδιά έθεσαν τις εξής ερωτήσεις στις οποίες απάντησε ο Σεβασμιώτατος θίγοντας παράλληλα και άλλα σχετικά θέματα: Ποιό είναι το μεγαλύτερο μυστήριο της εκκλησίας; Ποιά είναι η γνώμη σας για την ομοφυλοφιλία; Ένα παιδί είπατε ότι χρειάζεται έναν πατέρα και μια μητέρα. Όταν δεν υπάρχει ο πατέρας και η μητέρα τί μπορεί να κάνει το παιδί; Τί γίνεται όταν οι γονείς εγκαταλείπουν τα παιδιά τους; Αν μετανιώσατε για αυτό που ακολουθήσατε ή αν μπορούσατε να αλλάξετε κάτι στη ζωή σας ποιό θα ήταν αυτό; Είχατε ποτέ έναν πιστό φίλο που τον χάσατε; Θα συζητούσατε με έναν άνθρωπο πού έχει διαφορετικές απόψεις από τις δικές σας και αν σας έπειθε για τις δικές του απόψεις θα αλλάζατε γνώμη;

Ολοκληρώνοντας την συνάντηση η Διευθύντρια κα Γεωργιάδη ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου για την επίσκεψη και ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τα παιδιά να ζουν τη ζωή με αγάπη και ελευθερία, γιατί η αγάπη χωρίς ελευθερία καταλήγει στην τυραννία και η ελευθερία χωρίς την αγάπη καταλήγει στην αναρχία.

Περισσότερες φωτογραφίες από την επίσκεψη του Μητροπολίτη ΕΔΩ.

6η ΥΠΕ: Τα σημεία δωρεάν rapid test στο Αγρίνιο αύριο Πέμπτη

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ