ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΑγρίνιο: Πανηγύρισε με λαμπρότητα ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας

Αγρίνιο: Πανηγύρισε με λαμπρότητα ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας

Αγρίνιο: Πανηγύρισε με λαμπρότητα ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας

Με λαμπρότητα  πανηγύρισε ο ιστορικός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας Αγρινίου ενώ η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας, λόγω των μέτρων για την πανδημία, έγινε γύρω από το Ναό.

Το κείμενο που ακολουθεί αλλά και το φωτογραφικό υλικό αναρτήθηκαν στο ιστολόγιο του Ιερού Ναού. 

Την Κυριακή της Πεντηκοστής το απόγευμα, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας προεξάρχοντος και ομιλούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Πανοσ. Αρχιμ. Επιφανίου Καραγεώργου.

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος το πρωί, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος και ομιλούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:

«Την αμαυρωθείσα, την μολυσμένη ανθρωπίνη φύση, ο Κύριος και Θεός μας Ιησούς Χριστός με την Ενανθρώπιση Του, με την σταυρική Του θυσία, με την Ανάστασή Του, την έφερε σε αναγέννηση, σε μεταμόρφωση, σε σωτηρία. Για να σωθεί όμως κάθε ψυχή και να κάνει δικό της βίωμα αυτή τη σωτηρία, ο Κύριος μας έστειλε το Πανάγιο Πνεύμα… Με την επιφοίτηση των Αγίων Αποστόλων, εκεί στο Υπερώο της Ιερουσαλήμ έγινε το μεγάλο θαύμα!

Οι Άγιοι Απόστολοι με τις όποιες αδυναμίες τους, τις οποίες είχαν ως άνθρωποι, με την άγνοιά τους, με τις φοβίες τους, πραγματικά αναγεννήθηκαν και έγιναν πάνσοφοι, φωτίστηκαν, χειροτονήθηκαν Αρχιερείς, αναγεννήθηκαν, αλλά έγιναν και ομολογητές. Έτσι, οργανώθηκε η Εκκλησία του Χριστού… Η Εκκλησία επιτυγχάνει χάριτι Θεού την σωτηρία του κάθε ανθρώπου. Το καθήκον το δικό μας είναι να ζούμε με συνέπεια μέσα στην Εκκλησία, για να δεχόμαστε το φως του Αγίου Πνεύματος, την ανακαίνιση, τον αγιασμό, τη μεταμόρφωση. Να φτάσουμε στην κατά χάριν θέωση, ώστε κι εμείς την ανθρωπίνη μας φύση να την αγιάσουμε κατά χάριν, να την θεοποιήσουμε κατά χάριν και να φθάσουμε κι εμείς στη σωτηρία».

Το απόγευμα της εορτής τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας ομιλούντος του Πανοσ. Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μεταξούλη προισταμένου του Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νεοχωρίου Μεσολογγίου.

Λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, φέτος η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος πραγματοποιήθηκε πέριξ του Ιερού Ναού.

Χρούσος: Στο 75% το τείχος ανοσίας στην Ελλάδα – Τι θα γίνει με τα παιδιά 12-15 ετών

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr